Gå til hoved-indhold
Ikke kun Bo Larsen lægger vejen forbi Østerby Havn i sommerferien. Foto: Bo LarsenHavne
Ikke kun Bo Larsen lægger vejen forbi Østerby Havn i sommerferien. Foto: Bo Larsen

Sommerhavne: Se sæler og kør gratis med bus i Østerby

Sejl mod Østerby Havn på Læsø. Her er ikke mange seværdigheder, men speciel natur og hyggelig havnestemning, fortæller sejler Bo Larsen, der filmer fra havnen.

Af Sara Sulkjær |

Minbaad.dk og Motorbaadsnyt.dk finder sejlernes yndlingshavne på sommertogtet. Den 44-årige Roskilde-sejler Bo Larsen, som i 20 år har sejlet Danmark tyndt i sommermånederne, fortæller her om sin favorit.   

Bo Larsen, hvilken havn er din absolutte favorit på sommerturen?

- Lige nu må det være Østerby Havn på Læsø. Her er helt anderledes, og man møder andre typer både. Du kan få frisk fisk på havnen, og samtidig er det en god udfordring at komme hertil i forhold til distancen. 

Hvad gør Østerby Havn speciel sammenlignet med andre danske havne?

- Man kan opleve dét, som ikke kan opleves andre steder i Danmark. Her er en helt speciel natur, hvor det blandt andet er værd at stifte bekendtskab med sælerne. Samtidig kører man gratis med busserne rundt på øen. 

Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Østerby Havn?

- Der er generelt ikke så mange seværdigheder, så hvis man er ude efter sådan nogle, skal man tage til Bornholm. I stedet kan man nyde havnens dagligdag, eksempelvis gå ned og købe fisk og hygge sig med det. 

- Vi opholder os ofte i båden, observerer havnebyen eller går en tur på havnen, ser fiskerne og de andre både. Her er ofte flere nordmænd, svenskere og tyskere. Derudover oplevede vi et stort loppemarked med arrangementer og byfest, som var rigtig godt. 

Hvis noget skulle forbedres i Østerby Havn, hvad skulle det så være?

- Det er svært at sige, jeg kan ikke umiddelbart komme på noget. Havnepriserne er måske i den dyre ende (210 kr. i døgnet for både op til 12 m, red.), men badeforholdene er fine, og der er mulighed for at komme på nettet. Samtidig er der mulighed for at købe varer i gåafstand. 

Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?

- Sammenlignet med havne i andre lande er de rigtig gode. For det første er de tilgængelige, fordi broerne ikke er spærret af, hvilket er med til at skabe liv på havnene. Derudover er der som regel altid strøm og vand. Sammenlignet med Sverige har vi flere strande, som kan være svære at finde derovre, hvor man så til gengæld har skærgårdene.  

Østerby Havn:

Bådpladser: 220 

Faciliteter: Toilet, bad, indkøb, WIFI, møntvask m.v.

Frihavn: Nej

Havnetakster: Fra 220,00-420,00 kr.

Hjemmeside: havne.laesoe.dk

Bo Larsen sejler i en OE 32 med konen. Foto: Privatfoto

Det er blandt andet muligt at købe frisk fisk på havnen. Foto: Bo Larsen

 

<iframe width="600" height="423" src="https://www.youtube.com/embed/vjJlscsvZoM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Hør Bo Larsen filme og fortælle fra en fyldt Østerby Havn i 2014.

Få overblikket over sejlernes ynglingshavne på sommerturen herunder. Tryk på ikonerne for info om havnene. Kortet er lavet på baggrund af Minbaad.dk's artikelserie 'Sommerhavne'. 

 

<iframe src="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=17A4eFG7TnNvsLD654TA7QodfhyU" width="640" height="480"></iframe>
Motor
content-loader
content-loader
content-loader