Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Chris Jensen begyndte at bygge den fem ton tunge husbåd for fire år siden.

Grundstødt hus på Venø Bugt ved Struer

Politiet savner ejeren af hus, der er stødt på grund udfor Sønderlemvig, skrev politiet. Fortøjnings-betonklodser var for lette, konstaterede 52-årig ejer senere.

Af Troels Lykke |

Den var ikke svær at få øje på i Venø Bugt ved Vinderup. Den 52-årige Chris Jensens husbåd, til Skive Folkeblad. (se video)

Husbåden var drevet væk fra Østsiden af Vralden ved Holstebro-Struer Havn mandag.

Var sikker på at det var hærværk

- Jeg var næsten sikker på, der var tale om hærværk. At nogen havde kappet de trosser, som husbåden blev holdt fast af, siger Chris Jensen, der tirsdag tog turen fra hjemmet i Vildbjerg til Venø Bugt ved Vinderup for at se til sin husbåd.

Med sig havde han sine fire børn, og i samlet flok drog de ud mod husbåden for at klargøre årsagen til, at den var drevet væk.

Det var da også en tydeligt glad ejer, der kom tilbage fra det småkolde vand tirsdag middag.

Husbåd ville bare på tur

- Det viste sig heldigvis, at husbåden bare ville på tur. Det er dejligt, for jeg kunne ikke bære, hvis der var nogen, der havde klippet den fri fra fortøjningen, siger Chris Jensen.

Betonklodser for lette til fortøjning

Mandag formiddag fik Chris Jensen husbåden bugseret ud af havnen og om på østsiden af Vralden ved Holstebro-Struer Havn, hvor den blev fortøjnet med betonklodser, der tilsammen vejede et halvt ton.

- Så den burde kunne holde til husbåden, men jeg har været for nærig med vægten. Den skulle ellers kunne holde til de fem ton, husbåden vejer. Det ved jeg så nu, siger Chris Jensen.

Husbådejeren regner med, at få den tilbage til Struer onsdag, hvor den sættes fast med halvandet til to ton.

- Jeg skal ikke risikere, at den river sig løs igen. Nu skal vi have den tilbage, og det finder vi en løsning på i morgen. Den er heldigvis ikke stødt på land i vandet, så den flyder lidt. Det gør det lidt lettere, siger Chris Jensen.

Kilde. Skive Folkeblad

Motor
content-loader
content-loader
content-loader