Minbaad.dk finder sejlernes yndlingshavne. Denne gang går turen til Rødvig Havn, hvor 46-årige Kenneth Boa fra Hundige har kastet fortøjningerne mere end 25 gange.
Kenneth Boa, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet?
- Det må være Rødvig Havn, som typisk bliver brugt som naturligt stop-over, når turen går sydpå fra Øresund. For to år siden lå jeg dog 5-6 dage i havnen, da jeg skulle besøge venner og bekendte nær Rødvig.
- Her begyndte jeg at kigge nærmere på området og fandt mange ting, som jeg før ikke havde bidt mærke i. Stevns Klint er jo udråbt som
UNESCO-verdensarv, hvilket understreger, hvor ufatteligt smukt der er.
Stevnsfortet med koldkrigsmuseet er ligeledes et ”must see”, da man opdager, hvordan verden så ud under den kolde krig.
Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne?
- Det er en meget levende havn, hvor mange både sejler ind og ud. Samtidig oplever man en helt unik stemning med skibsværftet, småbådshavnen, fiskerihavnen og lystbådehavnen.
- Desuden har de en ting, som jeg synes er rigtig smart. I et skur på fiskerihavnen er en bogbytte-central, hvor der står en masse gamle bøger på en reol. Her kan man så sætte sine gamle bøger fra båden og bytte dem med til nye.
Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Rødvig?
- Man bør selvfølgelig se Stevns Klint og koldkrigsmuseet.
Skibsmotor-museet er dog også et besøg værd. Ikke mindst for sejlere, da de fleste har lægget og rodet med bådmotoren, og det derfor på den måde er meget relevant.
- Værftet med
restaurant på første sal kan også anbefales. Faciliteterne er helt fantastiske, det er meget rustikt, når man sidder på førstesalen og kan kigge direkte ned på værftet. Er man til frisk fisk ombord på egen båd, er det et godt udvalg på havnen.
Hvis noget skulle forbedres i Rødvig Havn, hvad skulle det så være?
- Havnen er, som tidligere beskrevet, inddelt i flere mindre havne, hvor både fiskeri- og lystbådehavnen kan benyttes af gæstesejlere. Det ville derfor være rart, hvis de respektive havne kunne snakke sammen, så man kunne bruge det samme betalingssystem, toiletter og så videre.
- Den er ikke blandt de billigste havn, lidt midt imellem, men meget fair, da her er gode faciliteter og mange restauranter, caféer og fiskebutik. Kommer du om eftermiddagen, kan du stort set altid sikre dig en langskibsplads.
Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?
- Her ligger Rødvig væsentligt over middel. Toiletter og bade er rare at benytte, da de er meget pæne og bliver holdt rene. Det er langt fra tilfældet i alle havne, hvor faciliteterne ofte er slidte og kommer til at virke nussede, så man ikke har lyst til at bruge dem.
Om Rødvig Havn:
Havnepladser: 110
Faciliteter: Bad og toilet, WI-FI, legeplads m.v.
Frihavn: Nej
Havnetakster: 150,00 kr. (0 - 9,9 m)
Hjemmeside: www.stevns.dk
46-årige Kenneth Boa. Foto: Peter Toft
Kenneth Boa sejler i den 33-fods ketch, 'Tami II', som hans morfar har bygget. Båden er dog netop nu under udskiftning til en større båd. Foto: Kenneth Boa
Trampestien, hvor man 90 procent af turen går på kanten af klinten og har en virkelig fantastisk udsigt, er også en gåtur værdig, mener Kenneth Boa. Foto: Havneguide.dk
Få overblikket over sejlernes ynglingshavne på sommerturen herunder. Tryk på ikonerne for info om havnene. Kortet er lavet på baggrund af Minbaad.dk's artikelserie 'Sommerhavne'.
<iframe src="https://www.google.com/maps/d/embed?mid=17A4eFG7TnNvsLD654TA7QodfhyU" width="640" height="480"></iframe>