Gå til hoved-indhold
Flere nye yachter er blandt grunden til 2017-succesen. Foto: Princess YachtsKort Nyt
Flere nye yachter er blandt grunden til 2017-succesen. Foto: Princess Yachts

Rekordår for Princess Yachts: Solgte for over 6 milliarder i 2017

I værftets 53 år lange historie topper 2017 som det suverænt bedste. S-seriens nye flagskib, S78, var blandt nyhederne i fjor.

Af Sara Sulkjær |

Smilene er store hos det britiske luksusværft Princess Yachts efter et 2017, der skriver sig ind i rekordbøgerne. Det skriver ybw.com. 

Med et salg på én milliard amerikanske dollars, svarende til lidt over seks milliarder danske kroner, blev 2017 nemlig et sandt rekordår for det 53 år gamle værft: 

- Dette år har været en milepæl i Princess' historie, understreger Antony Sheriff, arbejdende bestyrelsesformand hos Princess Yachts. 

Tendenserne fortsætter 

Med en stigning i omsætningen på 26,6 % er der da også god grund til jubel hos det britiske værft, der hører hjemme i Plymouth. 

Kontrakter er underskrevet, yachter sat i produktion, mens nogle af de drømmende ejere endnu må væbne sig med tålmodighed. 

De mange salg i 2017 har nemlig betydet, at ordrebogen for både 2018 og 2019 allerede er godt fyldt ud, forklarer værftet. 

Flagskib med to V12-motorer 

Et nyt flagskib til Princess' S-serie var blandt de programpunkter i 2017, der har sikret det rekordstore salg. En 78 fod lang yacht med to V12-motorer og en fart på 37-39 knob. 

Under dæk findes ti køjepladser, ligesom der er flere sociale sofaarrangementer, således at ikke blot den nye yachtejer, men også dennes venner og familie kan nyde en dag eller to på vandet. 

Princess S78 kan have i alt 6000 liter brændstof ombord. Foto: Princess Yachts 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader