Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Skibet stikker 18 meter. Topfarten er 14 knob.

Verdens største skib tog vand ind for ikke at ramme Storebæltsbro

Pioneering Spirit er med kranoverbygningen 477 meter langt og 124 meter bredt. Skibet måtte tage ballastvand ind for at kunne komme ned på de 65 meter, som Storebæltsbroen levner af plads.

Af Troels Lykke |

Det er næsten 500 meter langt i fuld længde og det er så højt, at det var nødt til at tage ekstra ballastvand ind, da det passerede Storebælt.

Det enorme kranskib ”Pioneering Spirit” sejlede under Storebæltsbroen onsdag klokken cirka 12.00 gennem Storebælts Østrende.

Inden skibets passage talte TV ØST med Jimmy Westermann, souschef ved Storebælt VTS, der står for sikkerheden for de skibe, der sejler under Storebæltsbroen.

Skibet kan navigere utroligt præcist, og forholdene for gennemsejlingen er gode

- Skibet ligger og venter med nogle følgeskibe lige nord for Storebæltsbroen, og skibet passerer, så snart at nogle andre skibe er sejlet væk fra skibets rute, siger Jimmy Westermann til TV2 Øst.

- Vi har noget, der ligner optimale gennemsejlingsforhold lige nu. Der er roligt vand, og kun en let modgående strøm, som faktisk er en fordel for os, fortæller Jimmy Westermann.

Motor

Video: Lær at kaste anker på seks minutter

Sommervejret har gjort sit indtog og lokker sejl-hungrende motorbådsejere på vandet. Drømmer du om en hyggelig søndag for svaj, giver engelsk video fra Coastal Safety smarte tips til ankring for begyndere.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken