Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den 83,5 meter lange superyacht er bygget af det hollandske værft, Feadship. Foto: Yacht Harbour.

Superyachten Savannah kan lejes for en mio. euro per uge

83,5 meter lange superyacht, Savannah, har både biograf, træningsrum og undervandsudsigt. Det er nu muligt at chartre yachten for 1 million euro pr uge. En svensker ejer båden.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Feadship i Holland lancerede i 2015 den 83,5 meter lange Savannah, som skulle vise sig at blive et mærkværdigt projekt for væftet.

Med features som et undervandsobservatiorium og en 9 meter lang swimmingpool, blev yachten for nylig stillet til rådighed for charter fra 1 million euro per uge.

Første hybrid superyacht

Yachten blev bygget til den svenske billionær, Lukas Lundin. Ifølge værftet selv er Savannah den første hybrid motorbåd af dens størrelse. Yachten måler 12,5 meter i bredden, hvilket er det bredeste mulige mål for at stævne ud fra værftet og gennem de hollandske kanaler.

Savannah er designet af CG Design, og det er anden gang CG Design designer en af Lukas Lunding's yachts.

Høje ambitioner

- Det er ikke de enkelte teknologier, der anvendes på Savannah, der er nye i yacht verdenen. Det er den måde, de er blevet kombineret på, fortæller projektleder Ted McCumber.

Det havde længde været en ambition for værfter at bygge hybdrid superyachter. Og i 2011 bestilte Lundin Savannah hos Feadship. Med fem forskellige driftsformer, fra diesel til fuld elektrisk, har Savannah et 30 tons lithiumbatteri, der kan holde op til 1 million watt elektricitet. Yachten kan opnå en hastighed på 18 knob i diesel-elektrisk tilstand.

Undervandsudsigt og biograf

Masterkahytten har en 180 graders udsigt, med tilhørende kontor og lounge. Derudover er et træningslokale at finde på tredje dæk. Udover flere lounges, både udendørs og indendørs, tilbyder yachten fem gæstekahytter, med plads til 12 gæster i alt.

Yachten har et 'Nemo-rum', hvor der er undervandsudsigt. Dette kan dog laves om til en biograf.

Læs mere om Lukas Lundin's superyacht her.

I masterkahytten er naturligt lys fra ovenlysvinduet og 180 graders udsigt. Foto: Yacht Harbour.

Savannah har flere lounge områder og en 9 meter lang pool. Foto: Yacht Harbour.

Motor

Forskere har fundet svaret: Sådan opstår mega-bølger på havet

Britiske forskere fra Oxford har i et forsøg fundet frem til, hvordan de 30 meter høje Drapner-bølger skabes. Det kan gøre det lettere at forudsige fænomenet i fremtiden.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken