Gå til hoved-indhold
Dynamiq GTT 165 er 50 meter lang og 8,5 meter bred. Foto: Bogdan Gusarev/Dynamiq.Store både
Dynamiq GTT 165 er 50 meter lang og 8,5 meter bred. Foto: Bogdan Gusarev/Dynamiq.

Ny superyacht fra Dynamiq på 50 meter med foils og solpaneler

Med foils og solpaneler er Dynamiqs nyeste superyacht offentliggjort, en GTT 165 på 50 meter lavet af aluminium. Yachten har lang vandlinje og et smal skrog, fortæller manden bag yachten.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Næste generation af Dynamiqs superyachts er netop offentliggjort. En all-aluminium GTT 165, designet af Dobroserdov Design.

Båden er udstyret med to foils, en agter og en T-foil længere fremme, foilsene er udviklet i samarbejde med Naiad Dynamics.

Når bådens hastighed øges løftes skroget op, hvilket givet et faldende træk og stigende hastighed.

Drevet af solpaneler

GTT modellen tilbyder en topfart på 20 knob, mens GTS modellen er drevet af mere kraftfulde motorer, og kan opnå en topfart på 25 knob. Begge modeller kan sejle op til 4000 sømil med en hastighed på 12 knob.

Superyachten drives af solpaneler og et litihium-ion-batteri, og kan derfor køre uden generator natten over.

Yachten kan rumme 12 gæster og 9 besætningsmedlemmer, og kommer enten i en 5-kahyt eller 6-kahyt model.

Derudover kan det overdækkede spaområde på dækket laves om til et motionsrum. Bar og biograf med 75 tommer tv er også at finde ombord.

Slank skrog og lang vandlinje

Sergei Dobroserdov, grundlægger og CEO af Dynamiq udtaler:

- Pris og ydeevne er de vigtigste faktorer her. Der er så mange 50 meter yachts under 500 GT til rådighed, men vi spurgte os selv:

"Hvad kan vi bringe til markedet, der giver mere mening for vores kunder?"

Svaret er simpelthen et slank skrog med en lang vandlinje, der er meget mere effektiv og mere behagelig i bevægelse end en kort, bred en.

Så i stedet for at maksimere interiørvolumen sammen med søfartsarkitekterne, analyserede vi alt, hvad en ejer ønsker eller har brug for i forhold til generelle arrangementer og funktioner, siger han.

Kan krydse Atlanten

- GTT 165 er rettet mod aktive ejere, der bruger det meste af deres tid på dæk i fri luft og ønsker at opleve forskellige destinationer eller hurtigt krydse Atlanterhavet og nyde endeløse somre i Caribien på en mere håndterbar og økonomisk størrelse yacht, til den meget attraktive startpris på 24.400.000 Euro, udtaler Sergei Dobroserdov.

Dynamiq GTT 165 findes i to modeller, GTT- og GTS-modellen. Foto: Bogdan Gusarev/Dynamiq.

Motor

Amerikaner dykker over syv kilometer ned i Det Indiske Ocean

Som den første i verden har Victor Vescovo taget turen 7.192 meter ned i Java-kløftens dyb. Her opdagede han flere nye arter, ligesom det blev muligt at kortlægge området mere præcist end hidtil.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken