Gå til hoved-indhold
Alis Helene Madsen faldt i Aarhus Havn, men blev reddet. Foto: dr.dk.Havne
Alis Helene Madsen faldt i Aarhus Havn, men blev reddet. Foto:Troels Lykke

Alis blev reddet op af havnen - hendes historie kan redde liv

Alis Helene Madsen faldt i Aarhus havn, men blev reddet. Trygfonden mener de gode historier kan redde andre fra druknedøden.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Flere og flere byer satser på byggeri af boliger og kunst ved havnefronten, men de nye byrum har også en bagside. Det kan Alis Helene Madsen fra Åbyhøj, Aarhus, skrive under på, efter hun en solrig dag i september faldt i havnen i Aarhus, mens hun studerede en statue på kanten af kajen.

Alis Madsen blev reddet op af vandet af sin mand og en tilfældig forbipasserende, men har ikke fortalt hverken alarmcentral eller kommunen om hændelsen.

Historier kan redde liv

Trygfonden mener at de gode historie kan redde andres liv. Erik Bech, chef for viden og dokumentation i Trygfonden udtaler til dr.dk:

- Trygfonden har en hypotese om, at op mod 4000 mennesker årligt falder i havne i Danmark og bliver reddet op. Vi vil gerne vide noget mere om, hvorfor de ikke drukner. Var det fordi, at de kunne svømme, blev de reddet af andre, havde de en redningsvest på? Det ved vi ikke nok om i dag, siger Erik Bech.

- Drukning er en fjerdel af de fatale ulykker, der sker i havnene, udtaler Erik Bech.

dr.dk oplyser at fra 2001 til 2015 mistede i alt 156 personer livet ved at drukne i danske havne. 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader