Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Erik Schack fik overrakt den fine orden af borgmester Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune. Foto: Privatfoto

Falck-redder fik blodprop efter redningsaktion - arbejdsskade ikke anerkendt

Falck-redder Erik Schack har forgæves kæmpet for at få anerkendt den blodprop i hjernen, han fik ved redningsaktionen, som en arbejdsskade. Nu får han Malteserordenen.

Af Troels Lykke |

Mere end fire år efter en tragisk dødsulykke på en fiskekutter i Strandby Havn, der kostede to fiskere livet, bliver manden, der kæmpede for at redde deres liv, endelig anerkendt for sin indsats.

56-årige Erik Schack har i følge TV 2 NORD fået Malteserordenens fortjenstmedalje, skriver TV 2

En orden, som han fik overrakt af Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen. Det var Per Østergaard fra Malteserordenen, der havde indstillet Erik Schack til medaljen.

International orden

Malteserordenen er en international orden med hovedkvarter i London og på Malta. Den støtter især hospitaler, plejehjem og børnehjem. Den står bag forskellige hjælpeorganisationer som Ridder Woof og White Cross International.

Ulykken skete 4. august 2014. To fiskere lå livløse i et lastrum på en fiskekutter i Strandby. Lastrummet var fyldt med svovlbrinte fra rådnende skidtfisk.

Erik Schack blev tilkaldt som Falck-redder, og han kæmpede forgæves for at redde de to mænds liv. De to mænd - en 58-årig mand og en 21-årig mand - mistede på trods af redningsaktionen livet efter at have indåndet de giftige dampe.

Udløste flere blodpropper i hjernen

En pumpemand, som havde forsøgt at redde de to fiskere, blev alvorligt hjerneskadet, og også Erik Schack indåndede de giftige dampe.

Efter han haft havde det dårligt og havde kastet op, fik han flere blodpropper i hjernen.

Det har ført til en hjerneskade, som betyder, at Erik Schack i dag er førtidspensionist.

Kilde. TV 2

Motor

Forskere har fundet svaret: Sådan opstår mega-bølger på havet

Britiske forskere fra Oxford har i et forsøg fundet frem til, hvordan de 30 meter høje Drapner-bølger skabes. Det kan gøre det lettere at forudsige fænomenet i fremtiden.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken