Gå til hoved-indhold
156 meter yachten Dilbar er den tredje yacht med navnet Dilbar ejet af den russiske billionær, Alisher Usmanov. Foto: Yacht Harbour

Superyachten Dilbar på 156 meter er tredje yacht med navnet

En russisk billionær ejer verdens største yacht, målt på interior volumen. Yachten Dilbar på 156 meter er den tredje af billionærens yachts, som alle har heddet Dilbar

Af Maria Ravn Jürgensen |

156 meter lange Dilbar er verdens største yacht, målt på interior volumen, GT. Yachten, bygget af tyske Lürssen, stod færdig i 2016 , og blev i 2017 afleveret til sin russiske ejer, billionæren Alisher Usmanov, skriver Yacht Harbour.

Dilbar har en bredde på 23 meter og stikker 6 meter dybt. Ifølge værftet blev der trukket 1100 km ledninger og kabler omkring på Dilbar.

Yachten tog 52 måneder at bygge, og kan nå en cruise fart på 22,5 knob.

Tre generationer af både

Den første Dilbar superyacht som blev leveret til den russiske ejer, var en 66 meter Oceanco med pool og beach club ombord.

I 2008 blev båden omdøbt og fik navnet Ona, efter at en ny Dilbar yacht blev leveret til russeren. I 2010 blev 66 meteren solgt til en amerikaner for 59,9 millioner euro.

Den nye Dilbar blev en 110 meter superyacht fra Tyskland, også fra værftet Lürssen.

Yachten blev leveret i juni 2008, og var på dette tidspunkt den 17. største yacht i verden. Hun var også en af de første yachts til at have partikelfilter på hovedmotorens udstødning.

Da 156 meteren blev leveret, blev 110 meteren omdøbt til Ona.

110 meter udgaven af Dilbar superyachten. Foto: Yacht Harbour.

Alisher Usmanov's første yacht, en 66 meter Oceanco. Foto: Yacht Harbour.

Motor

Amerikaner dykker over syv kilometer ned i Det Indiske Ocean

Som den første i verden har Victor Vescovo taget turen 7.192 meter ned i Java-kløftens dyb. Her opdagede han flere nye arter, ligesom det blev muligt at kortlægge området mere præcist end hidtil.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken