Gå til hoved-indhold
FWN Rapide sejler under hollandsk flag. ArkivfotoStore både
FWN Rapide sejler under hollandsk flag. Arkivfoto

Besætningsmedlemmer kidnappet på multi purpose-skib ved Nigeria

12 personer på det hollandskejede FWN Rapide er lørdag taget som gidsler af pirater. Det er det 22. angreb i Nigeria i 2018.

Af Sara Sulkjær |

Tæt på og alligevel langt fra. Da det 146 meter lange multi purpose-skib FWN Rapide lørdag morgen nærmede sig indsejlingen til Port Harcourt i Nigeria, blev skib og besætning overmandet af pirater. 

Mens skibet fra 2005 efterfølgende frit kunne sejle videre, måtte dele af crewet ombord lade sig overgive til piraterne. 

Angreb rykker til Vestafrika

Søndag kom det frem, at her er tale om 12 besætningsmedlemmer, men hvordan det lykkedes gidslerne at komme ombord på skibet - og hvorfor de lod to personer forblive frie - er endnu uklart. 

Sikkert er det dog, at angrebet ikke har fundet sted på den tidligere så frygtede Adénbugt, hvor pirater i flere år hærgede voldsomt. En fare, der nu er væsentligt mindsket, blandt andet med hjælp fra internationale krigsskibes patruljering i området. 

I stedet tyder meget nu på, at piraterne er søgt mod vest. Således har hele 22 angreb fundet sted i Nigeria alene i det første måneder af 2018. 

Det hollandske rederi Forrest Wave, der ejer skibet og dermed har ansvaret for de tilfangetagne besætningsmedlemmer, samarbejder nu med lokale myndigheder for at muliggøre en sikker frigivelse af gidslerne. 

Motor

Forskere har fundet svaret: Sådan opstår mega-bølger på havet

Britiske forskere fra Oxford har i et forsøg fundet frem til, hvordan de 30 meter høje Drapner-bølger skabes. Det kan gøre det lettere at forudsige fænomenet i fremtiden.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken