Besætningen på sunkne Svartlöga havde trænet i redning
Mandskabet på den ombyggede svenske minestryger, der gik til bunds i weekenden i Den Engelske Kanal, vidste, hvad de skulle gøre, da skibet væltede.
Deres fartøj var et af de markante skibe på Træskibshavnen i Aarhus, en ombygget svensk minestryger, men som bekendt gik skibet på dramatisk vis til bunds i Den Engelske Kanal i weekenden.
Da skibet forliste mistede sejlerne alle deres ejendele, så nu må Udenrigsministeriet skaffe rejsehjemmel til besætningen.
Skipper Henrik Grønborg og hans 10-mands besætning blev ramt af en forkert vind, og det betød, at skibet lagde sig om på siden for kort tid efter at synke til bunds.
Til Århus Stiftstidende forklarer Henrik Grønborg.
Mistede pas, penge og kreditkort
Sejlerne mistede, pas, penge og kreditkort, og de nåede heller ikke at få ekstra tøj med.
Turen med den gamle svenske minestryger - bygget i 1964 - var planlagt til at være opdelt i 14 togter, hvor der blandt andet skulle lægges til ved Lissabon, Tobago, Havanna, New York, Nuuk og Edinburgh, inden hun efter planen skulle stævne ind i Aarhus 21. oktober 2019.
Nu ligger det 24 meter lange skib på bunden af Den Engelske Kanal.
Kilde: Århus Stiftstidende
Billedet fra den hollandske redningstjeneste. Danskernes redningsflåde er den orange prik i i midten af billedet. Foto: KNRM