Gå til hoved-indhold
I alt tæller Bogense-gruppen 19 frivillige, som skiftes til at dele poser ud mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i sommerperioden i havnen. Foto: Troels LykkeHavne
I alt tæller Bogense-gruppen 19 frivillige, som skiftes til at dele poser ud mandag, tirsdag, onsdag og torsdag i sommerperioden i havnen. Foto: Troels Lykke

Poser fra Turismens Venner i Bogense får sejlere til at blive i havnen

Det har stor effekt når de grønblusede frivillige fra Turismens Venner går rundt på havnen og deler poser med turistinformation rundt i Bogense.

 

Af Troels Lykke |

Birthe Thaisen, som er holdleder fra Turismens Vennter går selv rundt med poser en gang om ugen.

Hun oplevede for eksempel selv, at et par turister i en båd valgte at blive adskillige dage i Bogense, selvom de egentlig bare skulle ind og tanke brændstof.

- Det var så sjovt. Jeg mødte et par sejlere i en båd, som havde fået nogle informationer fra en af mine søde kollegaer nogle dage før. De skulle slet ikke til Bogense, men så havde de bladret lidt i materialet, og de havde valgt at ligge i Bogense lige siden, hvor de havde været ude og spise og opleve nogle ting. De var så glade for, at vi kunne finde på at gå rundt og give dem så gode oplevelser, fortæller Birthe Thaisen til fyens.dk.

Sejlerne kom fra Sjælland, og sådan et initiativ havde de altså aldrig før oplevet.

Jeg blev helt høj af det

- Jeg blev helt høj af det, da han sagde, at det var et fantastisk initiativ. Han havde aldrig oplevet det andre steder, siger hun.

Folk reagerer meget positivt. Det er meget sjældent, at nogen siger nej tak, og hvis de gør det, er det som regel fordi, at de er på vej væk igen.

I turistposen er der foruden kort og turistbrochurer også kuponer, hvor man blandt andet kan få en gratis is eller øl, ligesom der er gode rabatter at hente i diverse butikker.

Birthe Thaisen har delt turistposer ud i tre sæsoner, og det er altid en dejlig oplevelse, synes hun.

Sejlerne er positive

- Folk reagerer meget positivt. Det er meget sjældent, at nogen siger nej tak, og hvis de gør det, er det som regel fordi, at de er på vej væk igen, siger hun.

Mange af turisterne kommer fra Tyskland eller andre lande, men med lidt kropssprog og et smil kommer man langt som uddeler, mener Birthe Thaisen, som selv taler engelsk og forstår en del tysk.

Kilde. fyens.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader