Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Franskmand vil drive over Atlanterhavet på tre måneder

71-årig fransk mand er sejlet ud på Atlanterhavet fra De Kanariske Øer i en stor orange tønde, som han håber vil bringe ham til Caribien i slutningen af marts.

 

Af Troels Lykke |

Jean-Jacques Savin forlod De Kanariske Øer ud for Afrikas kyst onsdag i sin sofistikerede tønde, som det har taget ham måneder at bygge.

Han sejler med en hastighed på to-tre kilometer i timen.

Det er hans hensigt at krydse verdenshavet alene ved hjælp af strømmene, har han fortalt det franske nyhedsbureau i et telefoninterview.

Savins rejse bliver fulgt online, og han var sent torsdag eftermiddag godt 30 kilometer ud for øen El Hierro, som han stævnede ud fra.

Barbados måske - har ingen indflydelse på destination

Den pensionerede faldskærmssoldathåber, at han rammer Barbados eller en fransk ø som Martinique eller Guadaloupe, men han har ingen indflydelse på det, da han sejler uden årer og uden sejl.

Fartøjet måler tre meter i længden og 2,10 meter i bredden.

Det er bygget af særligt behandlet højkvalitets krydsfiner, som er forstærket for at kunne modstå bølger og mulige angreb fra spækhuggere.

Følg ham på facebook

Inde i kapslen, der vejer 450 kilo, er der et opholdsrum på seks kvadratmeter med køkken, sovested og lagerplads. Et koøje i bunden giver Savin muligheden for at se fisk, der passerer under hans fartøj.

Se interview på hans facebook-side

Kilde. dr.dk

Motor

Motorbaadsnyt.dk er på plads i Messe C - kom forbi og drej lykkehjulet

Sejlerdanmark samles over to weekender på Boat Show, hvor Motorbaadsnyt.dk naturligvis også er på plads. Stop gerne op til en snak og deltag i vores konkurrence, når messen åbner i dag, fredag.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken