Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Franskmand vil drive over Atlanterhavet på tre måneder

71-årig fransk mand er sejlet ud på Atlanterhavet fra De Kanariske Øer i en stor orange tønde, som han håber vil bringe ham til Caribien i slutningen af marts.

 

Af Troels Lykke |

Jean-Jacques Savin forlod De Kanariske Øer ud for Afrikas kyst onsdag i sin sofistikerede tønde, som det har taget ham måneder at bygge.

Han sejler med en hastighed på to-tre kilometer i timen.

Det er hans hensigt at krydse verdenshavet alene ved hjælp af strømmene, har han fortalt det franske nyhedsbureau i et telefoninterview.

Savins rejse bliver fulgt online, og han var sent torsdag eftermiddag godt 30 kilometer ud for øen El Hierro, som han stævnede ud fra.

Barbados måske - har ingen indflydelse på destination

Den pensionerede faldskærmssoldathåber, at han rammer Barbados eller en fransk ø som Martinique eller Guadaloupe, men han har ingen indflydelse på det, da han sejler uden årer og uden sejl.

Fartøjet måler tre meter i længden og 2,10 meter i bredden.

Det er bygget af særligt behandlet højkvalitets krydsfiner, som er forstærket for at kunne modstå bølger og mulige angreb fra spækhuggere.

Følg ham på facebook

Inde i kapslen, der vejer 450 kilo, er der et opholdsrum på seks kvadratmeter med køkken, sovested og lagerplads. Et koøje i bunden giver Savin muligheden for at se fisk, der passerer under hans fartøj.

Se interview på hans facebook-side

Kilde. dr.dk

Motor

Video: Lær at kaste anker på seks minutter

Sommervejret har gjort sit indtog og lokker sejl-hungrende motorbådsejere på vandet. Drømmer du om en hyggelig søndag for svaj, giver engelsk video fra Coastal Safety smarte tips til ankring for begyndere.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken