Gå til hoved-indhold
Store både
Op med 236 passagerer kan være ombord på Oslofærgen, Oslo XI. Foto: Oslo-Fergene A/S / Instagram

Oslofærge kolliderer med kajanlæg - otte skadet

En færge med 134 passagerer ombord sejlede lørdag direkte ind i kaj på ø nær Oslo. Ingen pådrog sig alvorlige skader under ulykken, der kostede én person en tur på hospitalet.

Af Sara Sulkjær |

En sejltur til Oslofjordens Hovedøya tog lørdag en uventet drejning, da redderiet Oslo-Fergenes ældste fartøj, Oslo XI, skulle lægge til kaj ved det populære udflugtssted.

Klokken 17.11 indløb den første melding til politiet om uheldet, der skulle være opstået i kølvandet på et problem med færgens motor. Problemer, der betød, at færgen med sine 134 passagerer i høj fart kolliderede direkte med kajanlægget.

Fem til lægevagten

Ambulancer, både og en helikopter satte hurtigt kurs mod ulykkesstedet, hvor én person eftersigende skulle være bevidstløs, ligesom flere andre var ramt af mindre skader.

- Opdatering på skadede personer. Én er alvorligt skadet og er kørt på Ullevål (Oslo Universitetssygehus, red.). Fem skadede er kørt til lægevagten. To skadede sørger selv for opfølgning efter at være blevet tilset af ambulancemandskabet, skrev Oslos politi på Twitter.

Efterfølgende er meldingen justeret, således at personen, der i første omgang blev meldt alvorligt skadet, nu er kvalificeret med en mindre skade. 

Det er endnu uvist, hvad der nøjagtigt lå til grund for ulykken.

Læs mere hos NRK her, hvor du ligeledes kan se video fra episoden.

Kilder: NRK og DR

Motor
content-loader
content-loader
content-loader