Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Gudenåen har sin udmunding i Randers Fjord. Foto: Visit Viborg

Politiet klar til at fange fartsyndere på Gudenåen med laser

Sejlere risikerer bøde på 5.000 kr., hvis fartgrænsen på ti knob ikke overholdes i vandløbet. Både kano-, kajak- og motorbåds-ejere sejler hvert år side om side på Gudenåen.

Af Sara Sulkjær |

Kanosejlere, roere og motorbådsejere. Sejler-diversiteten er stor på den 149 kilometer lange Gudenå, der hver sommer danner rammerne for utallige udflugter for lokale naturelskere såvel som for turister fra nær og fjern. 

Med den brede mangfoldighed følger forskellige interesser, hvormed chancen for at de svageste brugere chikaneres på sommersejladsen øges.

- Høj fart opleves på visse strækninger af Gudenåen som et stort problem af Gudenåens bløde trafikanter, hvor hækbølger er generende og kan skabe farlige situationer, har Gudenåen tidligere understreget i en pressemeddelelse. 

Bødetakst hævet

Et faktum, som Midt- og Vestjyllands Politi ikke lader gå uset hen. Udstyret med laser, der kan række flere hundrede meter over vandet, planlægger politimyndigheden derfor at sætte kurs mod vandløbet i løbet af sommeren for at fange de sejlere, der ikke formår at holde farten under de tilladte ti knob.

Det skriver Viborg Folkeblad.

Toner et tal over de ti knob frem på politiets målinger, venter en bøde på 5.000 kr. sejleren, efter at bødetaksten forud for 2018-sæsonen blev hævet fra 1.000 kr.

Læs mere om sejlads på Gudenåen her.

Kilde: Viborg Folkeblad

Motor
content-loader
content-loader
content-loader