Gå til hoved-indhold
Havne
Ældre bygninger og smalle gader er på menuen i Bogense. Foto: Kenneth Olsen
Havne
Hundredvis af sejlere kan ligge i marinaen, der hvert år sætter rammerne for den populære Palby Fyn Cup. Foto: Troels Lykke
Havne
I de mørke timer er byens rådhus smukt oplyst. Foto: Kenneth Olsen
Havne
Kenneth Olsen arbejder til dagligt som IT-ingeniør. Foto: Kenneth Olsen

Sommerhavne: Kast fortøjningerne i Bogenses charmerende centrum

Det er muligt at komme helt tæt på den hyggelige stemning i købstaden på Nordfyn, hvor gamle bygninger præger gadebilledet. 45-årige Kenneth Olsen besøgte havnebyen med sin hustru og teenagedatter.

Af Sara Sulkjær |

Minbaad.dk finder sejlernes yndlingshavne. Denne gang er det fynske Bogense, der af Dufour 3.85-sejler Kenneth Olsen fra Ishøj føjes til danmarkskortet.

Kenneth Olsen, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet? 

- Under vores første sommertur sidste år kom vi forbi havnen i Bogense, et besøg vi på ingen måde kom til at fortryde. Egentlig ved jeg ikke nøjagtigt, hvad der gjorde det, men der var bare en charme over både havn og by.

- Senere fandt jeg ud af, at man faktisk kan kaste fortøjningerne helt inde ved centrum, hvis man går til venstre i havneløbet. Det er noget, jeg vil huske til næste gang og klart vil anbefale andre sejlere at gøre. 

Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne? 

- For os trækker det helt klart op, at der er andet end blot en havn, som man ellers kan opleve nogle steder. På fem minutter kan du gå til byens centrum, hvilket er en oplevelse i sig selv.

- Du kan følge de lokale og turisterne, der hygger sig på små caféer og lignende, og samtidig opleve en masse gamle bygninger, der med til at skabe en hyggelig atmosfære. En atmosfære, der også findes på selve havnen, hvor sejlerne gerne hjælper hinanden med stort og småt.

Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Bogense?

- Selvom vi kun lå i havnen en enkelt nat, nåede vi at se en kopi af ”Manneken Pis”, den berømte statue fra Belgiens hovedstad, Bruxelles. Det tager selvfølgelig ikke mere end et par minutter at se statuen, men den er meget sjov.

- Kun 25 meter fra havnen ligger desuden en fin strand, hvor rigtig mange mennesker nød at tilbringe nogle timer. Det er ikke verdens fedeste strand, og der er lidt sten, men efter en varm dag i cockpittet er det dejligt at få en dukkert.

Hvis noget skulle forbedres i Bogense, hvad skulle det så være?

- Ærligt talt synes jeg ikke, der var noget at klage over, men vi nåede selvfølgelig heller ikke at bruge havnen så meget. Bygningerne var fine og rengjorte, og det hele virkede forholdsvis nyt og moderne. 

- Faciliteterne lå forholdsvis samlet, hvilket gjorde det nemt, og vi nåede blandt andet at vaske tøj for en 20’er i én af bygningerne.

Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?

- Her hersker en god og hjælpsom stemning, priserne er de fleste steder rimmelige, men faciliteterne svinger utroligt meget, hvilket nok hænger sammen med, at nogle havne er kommunale og derfor lever på et mere begrænset budget.

- Generelt er det dog ikke faciliteterne, vi går mest op i, da vi typisk bruger bådens toilet og ellers foretrækker at tilbringe tiden for anker, hvor vi nyder freden, roen og dét at være os selv.

Om Bogense Havn og Marina: 
Havnepladser: 700

Faciliteter: Toilet og bad, værft, legeplads, vaskemaskine, tørretumbler m.v.

Frihavn: Nej

Havnetakster: 160,00 kr. (0-10,00 m)

Hjemmeside: www.nordfynskommune.dk

Få overblikket over sejlernes ynglingshavne på sommerturen herunder. Tryk på ikonerne for info om havnene. Kortet er lavet på baggrund af Minbaad.dk's artikelserie 'Sommerhavne'.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader