Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Politiet tager nu sikkerhed på vandet mere seriøst efter ulykke i København, hvor to amerikanske kvinder blev slået ihjel af en vandscooter-sejler. Foto: Troels Lykke

Politiet vågner nu også op på Lolland-Falster med større kontroller - bøder delt ud

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der i weekenden gennemførte to større kontroller i omkring Lolland og Falster. En manglede redningsvest og en anden båd manglede speedbådekørekort.

Af Troels lykke |

- Vi har kontrolleret flere både, og det er noget, som vi løbende gør for at skabe opmærksomhed omkring sikkerhed til søs, hvor folk blandt andet er forpligtede til at medbringe redningsveste, siger Tom Trude, politiinspektør og linjechef for beredskabet ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV 2 Øst

Lørdag var politiet på Fejø nord for Lolland, hvor politibetjentene var i havnen. Her blev to personer sigtet. En person havde ikke redningsvest ombord, mens en anden person ikke havde erhvervet sig et speedbådscertifikat, selvom han sejlede rundt i en speedbåd.

0,5 promille til søs for planende

Dagen efter gennemførte politiet en kontrol fra Nysted Havn og op gennem Guldborgsund. Her blev 12 både kontrolleret, og det resulterede i to sigtelser for manglede redningsveste ombord.

Sigtelserne ender typisk med en bødestraf, oplyser politiet.

- Generelt kigger vi på, om folk overhovedet må sejle i et givent område med eksempelvis jetski. Så kigger vi også på, om folk har speedbådscertifikaterne i orden, om der er redningsudstyr ombord, eller om folk er beruset, fortæller Tom Trude.

For førere og besætninger på skibe over 15 meter, planende speedbåde og vandscootere gælder en alkoholgrænse på 0,50 promille, oplyser Søfartsstyrelsen.

For alle andre er det forbudt at sejle, hvis de er påvirket i en grad, så de ikke kan føre fartøjet på fuld betryggende vis.

Kilde. TV 2 Øst

Motor
content-loader
content-loader
content-loader