Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Omkring 60 sømil sejlede de deltagende powerboats ved årets Copenhagen Poker Run. Den afbildede powerboat har ikke forbindelse til ulykken på Øresund. Foto: Powerboats.dk

Powerboat i soloulykke under Copenhagen Poker Run - ni personer skadet

En lynhurtig powerboat ramte lørdag eftermiddag en skæv sø på Øresund, hvor omkring tres både deltog i årets Copenhagen Poker Run. Tre personer blev bragt til hospitalet.

Af Sara Sulkjær |

En skæv sø og høj fart. Kombinationen, der ved lørdagens Copenhagen Poker Run kunne have fået alvorlige konsekvenser for besætningen på én af de omkring tres deltagende powerboats:

- Båden har med høj hastighed ramt en skæv sø, hvilket resulterede i, at den bremsede brat op og samtidig svingede 180 grader rundt, forklarer Frederik Gøtterup, formand for foreningen PowerboatsDK, i en pressemeddelelse.

En lang række knoglebrud

Selvom ingen af de ni ombordværende personer blev skubbet i vandet under ulykken på Øresund, lød de første meldinger, at tre af sejlerne var i kritisk tilstand.

En melding, politiet senere revurderede. Det skriver TV 2 Lorry:

- Der var primært tale om, at de havde fået en lang række forskellige brud på knogler, men de er ikke i kritisk tilstand, understregede vagtchef ved Københavns Politi Jesper Frandsen lørdag aften til Ritzau.

Sejlere ved godt mod

Foruden politi og ambulancer var redningsberedskabet ligeledes tilstede på havnen, hvorfra tre af sejlerne blev bragt til videre behandling på hospitalet.

- Bestyrelsen bag arrangementet er selvfølgelig påvirket af hændelsen. Vi har været i kontakt med flere af de personer, der var i båden, og de var alle ok og ved godt mod, understreger Frederik Gøtterup.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader