Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Let Fortress-anker - et af verdens bedste ankre til lystsejlads?

- I test efter test viser det sig, at ankereffekten hos Fortress-ankre er alle andre ankre på markedet overlegen, mener Anders Jessen fra Watski. Ankeret er dog ikke helt billigt.

Af Sara Sulkjær |

Fortress-ankeret er fremstillet af en aluminium-magnesium legering og har en overflade med slidstærk anodisering.

- I test efter test viser det sig, at ankereffekten hos Fortress-ankre er alle andre ankre på markedet overlegen, mener Anders Jessen fra Watski, som forhandler ankeret.  

Testen, som Watski her omtaler, udføres ved at sammenligne ankervægten med kraften, som behøves til at trække ankeret fri af havbunden.

- I mange tilfælde klarer Fortress sig med mindre end halvdelen af vægten, jævnført med andre ankre udført i traditionelle materialer, forklarer Watski videre. 

Typegodkendt af ABS 

Materialet, som ankeret er udført i, ruster ikke, er ej magnetisk og har ikke svejsninger, der kan briste. Samtidig har det en stilbar bladvinkel for bedste greb i blød dyndbund.

- Fortress er det eneste anker som er typegodkendt af ABS (American Bureau of shipping), fortæller Anders Jessen. 

Fra 1.890 kr.

Ankeret kan skilles ad, pakkes i en paksæk og herefter stuves væk. Det findes i forskellige størrelse for både op til 46 meter og koster mellem 1.890,00 og 21.295,00 kr. 

Se ankeret her hos Watski (hvor der pt. er rabat).

Motor

Video: Lær at kaste anker på seks minutter

Sommervejret har gjort sit indtog og lokker sejl-hungrende motorbådsejere på vandet. Drømmer du om en hyggelig søndag for svaj, giver engelsk video fra Coastal Safety smarte tips til ankring for begyndere.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken