Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
En af tidens største rejsetrends er jagten på den autentiske ferieoplevelse. På katamaranen Utopia er gæsterne selv med til at bestemme, hvor turen går hen. Foto: Utopia Adventure.
Kort Nyt
Foto: Utopia Adventure.
Kort Nyt
Foto: Utopia Adventure.
Kort Nyt
Utopias flade bund gør det muligt for gæsterne ombord at komme helt tæt på koralrevene i den såkaldte Koraltrekant, der ligger mellem Australien, Filippinerne og Indonesien. Foto: Utopia Adventure.
Kort Nyt
Foto: Utopia Adventure.

Hjælper danskere som længes efter eventyr og fjerne kyster i motor-katamaran

For globetrotterne Morten Simonsen og Julien Lorans blev det et vendepunkt, da de første gang gik ombord på en katamaran. Nu hjælper de andre danskere med at sætte kurs mod fjerne kyster med Utopia Adventure.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Lisette Elisberg Hansen tøvede ikke, da hun sidste efterår fik tilbudt en tre måneder lang prøverejse langs Australiens østkyst på en hvid katamaran kaldet Utopia.

 I lang tid havde den 37-årige skolelærers hverdag været hektisk. Derfor greb hun chancen, da muligheden for en pause bød sig.

Væk fra hverdagen

- Jeg ville væk fra hverdagen, for jeg var ved at køre død i det hele. Jeg havde 27 bolde i luften hver dag, og jeg måtte ikke tabe en eneste af dem. Jeg trængte virkelig til en pause, og samtidig længtes jeg efter natur og eventyr, fortæller Lisette Elisberg Hansen.

Sammen med en lille håndfuld medpassagerere stævnede hun ud fra byen Townsville på den australske østkyst, og i de følgende måneder sejlede de op langs kysten, der er berømt for sine smukke koralrev og mangfoldige biodiversitet.

- Det var fantastisk. Vi var helt tætte på naturen, og vi dykkede og vandrede. Vi svømmede med delfiner og havskildpadder, og turen var på mange måder, hvad jeg havde brug for, lyder det fra skolelæreren.

Beha-familiens Kurs mod fjerne kyster smitter danskerne

Eventyrtrangen står Lisette Elisberg Hansen langtfra alene med. Ifølge en undersøgelse foretaget for det internationale online rejsefællesskab Travel Daily Media er en af tidens helt store rejsetrends jagten på den unikke og autentiske ferieoplevelse.

Den tendens har sejlerkammeraterne og nu også iværksætterne Julien Lorans og Morten Simonsen for længst spottet. De har begge sejlet lange ture af flere måneders varighed i Sydøstasien, og de har gentagne gange mødt eventyrlystne danskere.

- Både på vores rejser ude i verden og herhjemme i Danmark har vi mødt mange mennesker, der drømmer om at rejse ud mod fjerne kyster og opleve uspolerede perler. Mange er inspirerede af Beha-familiens jordomrejser, men kommer aldrig selv afsted, fordi det virker alt for uoverskueligt, fortæller Morten Simonsen.

Derfor har han og kammeraten købt båden Utopia, der har plads til 10 gæster inklusiv en kaptajn og kok.

Nu håber de to, at de kan fylde båden med rejseglade danskere, der drømmer om bølgeskvulp under fjerne himmelstrøg, men som hverken har sejlerbevis eller egen båd.

Rejserne, som de to iværksættere i starten af 30’erne udbyder i rejseselskabet Utopia Adventure, går til den såkaldte Koraltrekant, der ligger mellem Australien, Filippinerne og Indonesien.

Det er især vandring på tropiske øer og dykkerture, der kan opleves. Og takket være bådens lave bund er det muligt at sejle helt tæt på koralrevene – noget som de fleste større turistbåde må opgive.

- Vi planlægger vores rejser sammen med gæsterne og binder os ikke på forhånd fast på nogen bestemt rute. Hvis gæsterne har lyst til at se det ene koralrev og ikke det andet, så er det, det vi gør. Det giver en meget større følelse af frihed for vores gæster, at de selv er med til at bestemme og har mulighed for at improvisere, forklarer Julien Lorans.

Stigende interesse for sejlads

At de to kammerater og kaptajner har ramt noget i tiden, er direktøren for Dansk Sejlunion, Christian Lerche, overbevist om. Sejlunionen oplever nemlig stigende interesse for sejlads.

- Det er jo eventyret, der trækker. Mediedækningen af for eksempel Beha-familiens Kurs mod fjerne kyster har vakt manges interesse for at komme på langtur i en sådan fart, at de tænker ’vi må bare ud og sejle’, lyder det fra direktøren.

For den 37-årige skolelærer Lisette Elisberg Hansen, der var med ombord på Utopias første længere sejltur, var det ikke kun eventyret, hun fik med hjem. Rejsen ændrede hende også på det personlige plan.

- Jeg blev mere tolerant. Når man bor otte personer på lidt plads, så er man nødt til at være rummelig, selvom man har sit eget værelse. Det kommer helt naturligt, og jeg kan mærke, at jeg har taget det med videre, siger hun.

Opsagde faste stillinger

For Morten Simonsen og Julien Lorans var det heller ikke kun ferieminder, de tog med hjem, da de første gang tjente som gaster på sejlskibe i Australien og Asien.

De endte nemlig begge to med at opsige deres faste stillinger som henholdsvis it-medarbejder og anlægsgartner for at blive kaptajner på deres egen båd i selskabet Utopia Adventure. 

Nu drømmer de om, at værelserne på Utopia kan blive fyldt op, så de kan dele eventyret med andre rejseglade danskere.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader