Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den tyske sejler fik hjælp fra redningsbåden i tide. Foto: Sæby Redningsstation.

Redningsstationerne i Nordjylland deltog ved hver tredje aktion i 2018

296 gange blev redningsstationerne i Danmark kaldt ud i år 2018. Især i Nordjylland var der brug for redningsbåden, som i alt har reddet 13 liv, heriblandt en tysk sejler som hang fast i benene fra sin båd.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I år 2018 deltog Kystredningstjenesten i 296 redningsaktioner rundt i de danske farvande. Redningsstationerne i Nordjylland medvirkede i lidt over hver tredje redningsaktion.

Det skriver Sæbyfolkeblad.dk.

Redningsstationerne i Sæby, Hirtshals, Hanstholm og Nørre Vorupør er de stationer, der har haft mest travlt. Redningsstationen i Sæby deltog i 19 redningsaktioner.

Kom tysk sejler til undsætning

Redningstjenesten i Sæby måtte blandt andet hjælpe en tysk sejler tilbage i september måned, da sejleren var faldet over bord, men hang fast i benene og altså fik hovedet under vand i de store bølger.

Redningsbåden fra Sæby kom til undsætning, og fik hjulpet den tyske sejler i tide.

Redningsaktionerne omfattede 88 gange hjælp til fritidsfartøjer, 46 gange hjælp til surfere, 30 gange hjælp til fiskefartøjer samt 10 gange hjælp til kajakroere i nød. Redningsstationerne har på landsplan reddet 37 liv.

Motor

Farten afgør valget af bundmaling til motorbåden

Skal malingen holde en hel sæson, bør hurtige sejlere kigge efter de hårde bundmalinger. Eksperter anbefaler tre produkter til Motorbaadsnyt.dk's læsere, herunder en miljørigtig maling uden biocider.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken