Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det var under Riverboat-festivalen i Silkeborg, at en 53-årig mand blev standset af politiet i Remstrup Å med en promille på 2,07. Foto: Troels Lykke

Erhvervsminister går ind i sag om spritsejlads - sejler havde promille på over 2

Erhvervsminister Simon Kollerup går ind i sagen om 53-årig mand fra Silkeborg, der blev frikendt for spritsejlads, selvom han blev taget af politiet med en promille på over 2, skriver Midtjyllands-Avis

Af Troels lykke |

Det var den 30. juni 2018 under Riverboat-festivalen i Silkeborg, at en 53-årig mand blev standset af politiet i Remstrup Å med en promille på 2,07.

Manden beskrev i retten sig selv som »prøveklud«, fordi Midt- og Vestjyllands Politi ønskede at udfordre den noget svæende lovgivning for førere af mindre både, som ikke kræver et sejlercertifikat, det skriver Midtjyllands-Avis.

Erhvervsminister Simon Kollerup går ind i sagen om 53-årig mand fra Silkeborg, der blev frikendt for spritsejlads, selvom han blev taget af politiet med en promille på over 2

Sagen om en 53-årig mand fra Silkeborg, der for tre uger siden blev frikendt for spritsejlads i Remstrup Å, er nået helt til den politiske top.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) er nemlig gået ind i sagen fra Silkeborg, hvor den 53-årige mand i 2018 blev standset af politiet i Remstrup Å.

Manden sejlede i en otte meter lang sejlbåd, hvortil der ikke kræves nogen form for certifikat.

En efterfølgende blodprøve viste en promille på 2,07 og Midt- og Vestjylland ønskede at få sagen afprøvet ved retten, fordi lovgivningen på området for »ikke-certifikatkrævende« både er svævende. Ifølge loven skal man blot være i stand til at føre båden »på fuldt betryggende vis«.

Erhvervsminister Simon Kollerup vil ikke udtale sig om den konkrete sag. Men han siger til Midtjyllands Avis:

- Jeg kan godt forstå, hvis det kan give anledning til bekymring, at man kan sejle i sin fritidsbåd med en promille på mere end to - uden at det har konsekvenser. Jeg vi derfor bede mit embedsværk tage en drøftelse med områdets interessenter om problemets omfang og de eventuelle søsikkerhedsmæssige problemer, der måtte være, udtaler Simon Kollerup.

Politassistent: Gammeldags lovgivning

Politiassistent Morten Kjær Andersen fra Silkeborg, som er en del af Midt- og Vestjyllands maritime politi, har blandt andet udtalt:

- Efter min mening er der en gammeldags lovgivning på området. Det er vanskeligt at forstå, at man må sejle i en motordrevet båd på op til 15 meter på søen og være spirituspåvirket. Sådan en stor båd kan forårsagde stor skade, selvom den ikke sejler hurtigt. På landjorden er det muligt at straffe en ung fyr, der kører spirituspåvirket på et el-løbehjul. Det hænger ikke sammen.

Kilde. Midtjyllands-Avis

Motor
content-loader
content-loader
content-loader