Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Unge sejlere i alle aldre mødes i Sunds. Foto: Leon Träger
Sejlklubber
Lone Højgaard og Christina Christensen er blandt de aktive frivillige, der har arbejdet for at gøre Sunds Sejlklub til en ungdomsvenlig klub under Dansk Sejlunion. Foto: Leon Träger

Man behøver ikke et hav for at gå til sejlsport i Sunds

Selvom der er langt til havet i den midtjyske klub, går 25 unge hver uge ombord i jollerne på Sunds Sø ved Herning. Forældreopbakning og forskellige vandsportsaktiviteter har netop sikret klubben titlen som Ungdomsvenlig Sejlklub.

 

Af Sara Sulkjær |

Ildsjæle spiller en afgørende rolle i Sunds Sejlklub ved Herning. Det var derfor ikke en overraskelse, at det netop var to af de engagerede frivillige, der tog initiativet til at føje titlen ’Ungdomsvenlig Sejlklub’ til klubbens CV.

- Sunds Sejlklub er primært en sejlklub for børn og unge, og derfor er det helt naturligt for at os at være en Ungdomsvenlig Sejlklub. Vi oplever en øget interesse for at lære at sejle og vandaktiviteter i det hele taget – og dét i et område, hvor der er efter danske forhold er virkelig langt til havet, fortæller formand Christina Christensen i en pressemeddelelse. 

Forældre står på SUP

Sammen med kasserer Lone Højgaard har formanden målrettet arbejdet mod at kunne hejse ungdoms-standeren, der udleveres af Dansk Sejlunion til de ungdomsvenlige klubber:

- Vi forsøger at skabe så gode rammer som muligt for vores sejlere, og vi oplever, at det virker. Vi har fået gang i en rigtig god gruppe af både begynder-sejlere og mere erfarne, forklarer Højgaard.

Ikke kun i flagstangen har ungdomsarbejdet gjort en synlig forskel. Selve processen med at blive ungdomsvenlig klub har været med til at skabe en god organisation omkring arbejdet i klubben, herunder ikke mindst forældreinvolveringen.

- Vores mål er, at Ungdomsvenlig Sejlklub kan være med til at fastholde det gode arbejde. En måde, vi får vores forældre godt i gang på, er ved at gøre dem aktive på vandet. Når ungerne sejler, har vi forældre i gang på vores SUP-brædder, eller de er med ude i følgebådene, forklarer Christina Christensen.

Opmærksom på forskellene

Selvom mange af sejlerne skal transportere sig langt, er der mere end 25 børn og unge, som ugentligt møder frem til sejlads. Udover Optimistjoller tilbydes der sejlads i Tera, Zoom 8, Feva, Mini 12 mtr og klubbens Wayfarer-jolle.  

- Vi oplever stor begejstring hos sejlerne for at komme på vandet. Både når der skal sejles, men i høj grad også, når vi bare leger og plasker efter træning. Vi har et tilbud til de mere seriøse sejlere, der gerne vil være hurtige på en kapsejladsbane, men vi vil også være noget for de sejlere, der er mere optaget af at lære at sejle uden nødvendigvis at skulle komme først. Her er vi opmærksomme på at skabe en god og tryg ramme med fokus på det sociale og fællesskabet,  fortæller Christina Christensen.  

Her er netop de gode og trygge rammer samt det sociale fællesskab i fokus. Et fællesskab, der fortsat har plads til flere sejlere.

Derfor tog klubben i år del i den landskækkende 'Havnens Dag', ligesom de efterfølgende har holdt åbent hus i klubben hver lørdag fra kl. 10-12, hvor der alligevel trænes.

- Det har allerede givet klubben flere nye medlemmer i denne sæson end sidste år, påpeger Lone Højgaard.

Lokale skolebørn kigger forbi

Udover to faste ugentlige sejladsdage arrangerer Sunds Sejklub hvert år Spar Nord Cup, som er et populært weekendstævne, der har deltagelse fra fem-syv forskellige sejlklubber.

I juli arrangeres der desuden sommercamp i samarbejde med Bork Bådelaug, og klubben inviterer til sommerferieaktiviteter for Herning og Ikast-Brande Kommunes skolebørn.

Her er der allerede mere end 50 børn tilmeldt. 

Se desuden flot klip fra TV Midtvest, der lagde vejen forbi sejlklubben her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader