Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det var en omfattende redningsaktion i aftes. Foto: SOK

Speedbåd kæntret i Køge Bugt - to druknet - to svømmede i land

En båd med fire voksne kæntrede onsdag aften ud for Avedøre Holme i Køge Bugt, 100 meter fra molen og udløste en omfattende redningsaktion i torden og kraftige vindstød, der måske har overrasket sejlerne. De nødstedte bar ikke redningsvest.

Af Troels lykke |

To personer har mistet livet som følge af kæntringsulykken, mens de to øvrige selv formåede at svømme i land, skriver BT.

Det oplyser Lars Jørgensen, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, til Ritzau klokken 02.20 torsdag.

- I forbindelse med kæntringsulykken er to ved egen hjælp svømmet til bredden, mens de to andre formentligt har mistet orienteringen på vandet, siger han.

Grim oplevelse - 100 meter fra molen

- Det har vitterligt været en meget grim oplevelse for dem, fortæller Jørgensen videre.

Ifølge vagtchefen fik den lille speedbåd med fire personer om bord motorstop omkring 60-100 meter fra molen, hvorefter den begyndte at tage vand ind.

Alle fire sprang herefter panisk i vandet, da båden begyndte at gå ned.

- Det går så helt skævt, og kun to af dem formår at redde sig selv ind. De to andre bliver fundet i vandet af redningsmandskabet, forklarer Lars Jørgensen i en ny artikel på BT.

Båd gået ned under lyn, torden og regn

- Båden var gået ned, hvilket vil have gjort de fleste ubehageligt til mode, men man skal tænke vejret ind her. Det var forfærdeligt vejr med lyn, torden og regn, hvilket har gjort det endnu værre.

Han oplyser desuden, at de fire personer ikke havde redningsveste på.

- Vi har sat massivt ind. Det er vanskeligt med de vindstød og det tordenvejr, der er lige nu. Det giver dårlig sigtbarhed. Det er formentlig også skiftet i vejret, der er kommet bag på sejlerne, fortalte vagthavende operationschef ved Hovedstadens Beredskab, Kristian Levy, til BT onsdag aften.

Kilde: BT

Motor
content-loader
content-loader
content-loader