Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Ny Seahawk-helikopter finder hurtigere folk på Arktis

Begejstringen er stor på Arktis, hvor en ny Seahawk med forbedret FLIR gør det lettere for Forsvaret at lokalisere eftersøgte sejlere og fiskere. Helikopteren har allerede vist sit værd.

Af Sara Sulkjær |

- Det er nogle gange forskellen på liv og død. 

Kommandørkaptajn Jan Olav Skogøy er ikke bange for at hive de store ord frem fra skuffen, når han skal beskrive Forsvarets nyeste skud på stammen i Arktis: En redningshelikopter fra Seahawk. 

Det nyeste udstyr

Selvom selve Seahawk-konceptet er af ældre dato, forbedres modellerne fortsat. Den nyeste Romeo-model, som er skrevet på Forsvarets udstyrsliste, leveres således med topmoderne teknologi.

- Den har de nyeste systemer, de nyeste sensorer, og så har den også en rigtig god FLIR, understreger kaptajnløjtnant NIS i en video fra Forsvaret, som kan ses i artiklens top.

Netop FLIR'en, der underbygges af en række forskellige kameraer ombord, øger chancen for at finde eftersøgte i såvel dags- og nattetimerne markant.

200 sømil på to timer

At den nye helikopter kommer til at få en afgørende betydning er de danske udsendte på Arktis derfor ikke i tvivl om.

Det nye materiel har således allerede været i brug - blandt andet under en eftersøgning af to savnede personer.

Her lykkedes det helikopteren at flyve den 200 sømil lange distance til de nødstedte på omkring to timer, hvorefter de nødstedte kunne lokaliseres.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader