Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
En norsk båd skræmte i sommer flere fugle under en turistsejlads. Foto: YouTube

Guideselskab sejler ind i fugleflok - får bøde på 100.000 norske kroner

Det norske selskab 62°Nord har strakt sig for langt for at skabe unikke naturoplevelser for dets kunder, hvilket har fået konsekvenser for det lokale dyreliv. Heller ikke lovgivningen omkring sejlads i beskyttede naturområder er overholdt.

Af Sara Sulkjær |

Et billede fra den 13. juni 2018, der kan ses på NRK's hjemmeside her, får nu konsekvenser for det norske guideselskab 62°Nord. 

Selskabet arrangerer ture i naturen, hvor de lader nysgerrige komme helt tæt på det flotte dyre- og planteliv - også for tæt på har de norske myndigheder nu afgjort.

Fugle måtte flygte

TIlbage i juni fangede Norsk Ornitologisk Forening en sådan episode gennem en linse og valgte straks at politianmelde selskabet. 

Nu, over et halvt år senere, er der faldet dom i sagen, som af den lokale politimester beskrives således: 

"(...) En ansat i selskabet kørte med høj hastighed gennem en flok søfugle af arten Alk og Lomvie, der lå i vandoverfladen. Sejladsen fandt sted i avlsæsonen og førte til flugt og dykning, noget som forårsagede lidelse for fuglene." 

Accepterer ikke naturbeskyttelse

100.000 norske kroner, svarende til knap 80.000 danske kroner, må selskabet derfor hive ud af regnskabet og betale i bøde for hændelsen.

En politiefterforskning af turistbådenes GPS-data har ligeledes vist, at selskabet ved flere anledninger har sejlet i beskyttet farvand. Forhold, der ligeledes er inkluderet i den forholdvis store regning, der nu lander hos selskabet.

Kilde: NRK

Motor
content-loader
content-loader
content-loader