Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Raymarines nye DockSense bremser din båd før den rammer kajen

FLIR og Raymarine gør det nu langt lettere at lægge til kaj uden stress. Fem 3D-FLIR-kameraer på båden, GPS'er og sensorer sørger for, at båden automatisk bremser, hvis du er ved at ramme kajen, når du styrer båden med joystick. Der bruges positionssensitiv teknologi.

Af Troels lykke |

Man kender det fra biler. De kan selv bremse op, hvis du ikke når det.

Nu er den del også nået bådindustrien, hvor Beneteau-gruppen har testet Raymarine-systemet på deres Prestige-både.  Motorbaadsnyt.dk fik det demonstreret under bådudstillingen boot i sidste uge i Tyskland.

FLIR og Raymarine er firstmover med det nye revolutionerende system, som du kan se i toppen af teksten eller her en anden video, hvor humoren også er med.

Objektgenkendelse og bevægelsesfølsomhed

Raymarines assisterede dockingsystem DockSense™ er fritidssejlerbranchens første assisterede dockingløsning med objektgenkendelse og bevægelsesfølsomhed, skriver den danske Raymarine-importør i Køge på deres hjemmeside.

DockSense anvender det intelligente FLIR-kamera med maskineovervågningsteknologi til at analysere billeder fra den virkelige verden, som integreres med bådens fremdrifts- og styresystem for at hjælpe bådejere med dockingmanøvrer i snævre områder.

Positionssensitiv teknologi

DockSense bruger GPS samt vinkel- og pejlingsreferencesystem (AHRS) som positionssensitiv teknologi til at kompensere for påvirkningerne af vind og strøm, hvilket sikrer, at fartøjet kommer ind til kajen uden drama eller dyre kollisioner.

Raymarine DockSense-systemer omfatter flere FLIR maskinovervågningskameraer med et centralt behandlingsmodul og DockSense-appen, der kører på Raymarines Axiom-navigationsskærme.

Joystick og jævn anløbning

Systemet integreres med moderne joystickstyrede fremdriftssystemer med assisteret styring og hastighedskommandoer, der hjælper kaptajner med at foretage en jævn anløbning.

DockSense - udfordringer ved docking | Raymarine - A Brand by FLIR

Motor
content-loader
content-loader
content-loader