Gå til hoved-indhold
Store både
En model af den kommende, 62 fod lange yacht blev vist frem på boot-udstillingen. Foto: Cetera Yachts

Nyt yachtværft vil give sejlerne mere plads om læ

Rummeligheden skal øges på moderne yachts, mener italienske Francesco Guida. Med Cetera Yachts vil han nu designe en ny serie, der sætter fokus på livet ombord.

Af Sara Sulkjær |

'Stretched liveability'. Et nøglebegreb for det nye, italienske yachtværft Cetera Yachts, der netop ønsker at skabe mere rummelighed på mindre plads.

Et mål, der skal nås, ved at bådens opholdsrum blot får lov at optage ét dæk og ikke flere, som det ellers er tilfældet i mange yachts.

Samtidig skal salon og gæstekahytter flyttes fra de nedre dæk til hoveddækket, ligesom samspillet mellem in- og eksteriøret skal øges, blandt andet takket være større vinduer ombord.

Unge familier og superyachts-ejere

Det er moderne tendenser, der blandt andet kendes fra arkitekturen på land, hvorfra designer Francesco Guida netop har fundet sin inspiration. 

- Dette innovative koncept med 'stretched liveability' byder på adskillige fordele. Ikke kun gør det sejloplevelsen lettere og mere behagelig, det leder også til en mere strømlinet og omkostningsbesparende byggemåde, skriver værftet på Facebook.

Særligt de unge familier, enlige, der holder af sjov sejlads, og ejere af superyachts med drømmen om en mere simpel båd, ønsker italierne at tiltrække med deres nye serie, der allerede nu har sin første båd i støbeskeen. 

Med sine 62 fod er der da heller ikke tvivl om, at en kommende ejer vil kunne invitere familien med ombord, når yachten lanceres i foråret eller sommeren 2019.

Aflukkelig panoramaudsigt

Her vil sejlere kunne gå ombord på en moderne yacht, der har prioriteret hele det nederste dæk til maskiner og andet elektronisk udstyr, hvilket skal gøre det lettere at udføre reperationer undervejs. 

På hoveddækket kan besætningen desuden nyde en flot panoramaudsigt, der samtidig kan lukkes af for nysgerrige blik, når yachten ligger i havn. 

Båden blev præsenteret på boot i Düsseldorf i midten af januar.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader