Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Affyres en nødraket, og den observeres, startes search- and rescue beredskabet, og en unødig eftersøgning går i gang. Foto: Havmiljøvogterne

Fyr ikke nødraketter af for sjov nytårsaften - det er ulovligt

Nogen har fået den fejlagtige opfattelse, at det er lovligt at fyre gamle nødraketter af nytårsaften. Det er ikke korrekt.

 

 

Af Troels lykke |

Du må ikke tjekke om dine ældre nødraketter faktisk virker i aften, den kan misforstås, lyder det fra eksperter.

- Affyres en nødraket, og den observeres, startes search- and rescue-beredskabet, og en unødig eftersøgning går i gang. Så gem nødraketterne og anvend dem blot i nødstilfælde, lyder det fra den offenlige instans, Havmiljøvogterne på Facebook.

Marinehjemmeværnet: Lad vær

Annette H. Jensen skriver i en tråd på Havmiljøvogterne på Facebook.

- Som medlem af Marinehjemmeværnet tøver vi ikke, uanset hvad, med at være klar, uanset tidspunkt af døgnet til at sejle ud i al slags vejr for at hjælpe. En nødraket på havet er alarm, og der SKAL handles. Det koster både skib og redningshelikopter fra Skrydstrup. Vores alles kostbare penge. Vi kan ikke gå “ud fra” at det er en øvelse, medmindre den er varslet. Så lov mig at lade være, lyder det fra Annette H. Jensen.

Sejler vil gøre det lovligt at fyre nødraketter af nytårsaften

Trods det klare opråb er sejler Benny Jørgensen er af en ganske anden holdning:

- Jeg mener nu, at det burde lovliggøres at affyre nødraketter f.eks. nytårsaften fra midnat og en time frem. Dermed kan der ryddes op i de gamle nødblus, der ligger rundt omkring og måske ikke virker mere, skriver Jørgensen og uddyber:

- Det vil også udbrede kendskab til affyring og give øget tryghed ved at have dem liggende ombord. Ligesom når vi afprøver redningsveste og derved lærer deres funktion at kende førstehånds. Vi har nok andre nødsignaler til, at vi kan tillade os at ignorere nødraketter den ene time om året.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader