Gå til hoved-indhold
Store både
Lilla Dans ror, skrueaksel og propel er afmonteret for udbedring af stævnrøret. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Kendt Svendborg-skib må bruge to uger i dok midt i højsæson

Skonnerten Lilla Dan blev delvis slæbt Fyn Rundt og ligger nu på det tørre hos Ring-Andersen i Svendborg. En utæthed omkring stævnrøret skal udbedres, inden skibet atter kan sejle mod nye kyster.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis |

Midt i højsæsonen er Svendborgs kendte, postkasserøde skonnert Lilla Dan tvunget til at tage et længere ophold på land.

Efter sejlads fra Faaborg søndag blev Lilla Dan løftet op hos Ring-Andersens værft på Frederiksøen.

- Nej, det var ikke lige planen, forklarede Lilla Dans skipper, Jesper Hjorth Johansen, da Søsiden, Fyns Amts Avis, besøgte værftets flydedok mandag.

Hjælp fra Marinehjemmeværnet

Jesper Hjorth Johansen forklarer, at der desværre ikke var nogen vej udendom dokningen, som finder sted i umiddelbar forlængelse af Lilla Dans deltagelse i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe.

- Vi har undervejs konstateret en utæthed omkring stævnrøret og måtte etablere et drænsystem til udpumpning af havvand. Utætheden har på intet tidspunkt udgjort en sikkerhedsrisiko, understreger Johansen.

For at belaste stævnrøret så lidt som muligt blev Lilla Dan under Fyn Rundt-sejladserne slæbt til og fra kapsejladsbanen af sejladsens dommerskib, Marinehjemmeværnets MHV 909 Speditøren.

Værftsejer må afbryde ferie

Skibsbygmester Peter Ring-Andersen vurderer sammen med Jesper Hjorth Johansen, at Lilla Dans dokophold kan vare op til to uger.

Da Fyns Amts Avis besøgte flydedokken mandag var ror, skrueaksel og propel demonteret og arbejdet fortsat af Peter Ring-Andersen, der måtte afbryde sin ferie.

- Vel er det ærgerligt, men der var desværre ingen vej udenom. Sådan er det med gamle skibe, konstaterer Jesper Hjorth Johansen.

Kilde: Fyens.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader