Gå til hoved-indhold
Redaktøren
Det var ejeren af denne Luffe 43, der nægtede mig at smide min 2,5 meter smalle Boheme 10-meter uden på ham, fordi han mente jeg spærrede havnen. Som man kan se passer det ikke, men jeg lagde mig et andet sted. Foto: Troels Lykke
Redaktøren
Der var ikke plads til denne Boheme 10 meter uden på en Luffe 43 i Bogense gamle havn.

Luffe 43-sejler til mig: Du skal IKKE lægge din båd uden på os - glem det

Sådan vrissede en Luffe 43-sejler af mig, da jeg en sen aften i juli i år nåede Bogense Gamle havn. Men Luffe 43-sejleren er forkert på den. - Han kan ikke nægte dig det, siger ansatte havnefolk i Lundeborg og Faaborg.

Af Troels Lykke |

Jeg har ikke været ude for det før, men nu skete det. En sejler nægtede, at jeg lagde min båd uden på ham.

Det var ellers en hyggelig, lun sommeraften i Bogenses gamle havn. Men den gode stemning forsvandt lynhurtigt.

Tæt på hvor den hvide Luffe 43'er lå, var der to store både, der lå på samme side, så jeg tænkte, at jeg uden problemer kunne smide min 2,5 meter smalle Boheme 10 meter uden at ødelægge gennemsejlingen i den smalle rende.

Men nej. Det kunne jeg ikke, ifølge en lidt bister og meget bestemt Luffe 43-sejler.

- Du skal IKKE lægge din båd uden på os - glem det, for ellers vil du spærre havnen, lød det fra Luffe 43-sejleren.

Under protester forlod jeg pladsen og sejlede hen og lagde mig ulovligt, hvor en erhvervsbåd ville komme ind om morgenen, så jeg måtte tidligt op og flytte mig igen.

Ansatte i havnene: Man kan ikke nægte at have båd liggende uden på sig

Jeg tænkte bagefter, at 'det kan Luffe 43-sejleren ikke nægte mig.' Og ifølge en havneassistent i Faaborg og en havnefogde i Lundeborg har jeg ret.

En sejler kan ikke nægte dig, at du placerer din båd uden på ham eller hende, fortæller de til Minbaad.dk, der i juli i år talte med de ansatte i havnene.

I Faaborg Lystbådehavn har man før haft konflikter på den konto.

- Du kan ikke nægte, at en sejler lægger sin båd uden på dig. Vi ser mange folk lave krumspring for, at det ikke sker ved for eksempel at ligge sin gummibåd på siden, så andre ikke kan lægge sin båd der, men så beder vi dem om at flytte gummibåden agter. Vil man ikke følge vores regler, må man forlade havnen, og det har vi måtte sige til folk før, forklarer havneassistent Jens Peder Ploug.

Ekstra både uden på dem der brokker sig

I Lundeborg Lystbådehavn har man også oplevet flere konflikter, hvor sejlere har afvist bådkollegaer:

- Hvis en sejler ikke vil lade en anden sejler ligge uden på deres båd, så har vi faktisk anvist flere både til at ligge uden på manden, der ikke vil have andre både liggende uden på. Du kan ikke nægte det. Det er noget, som vi styrer, siger havnefoged Dorthe Clausen, der siden er gået på pension.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader