Gå til hoved-indhold
Motorer
Sejlerne kan nu ikke længere købe en Evinrude-motor til deres båd. Foto: Pro-Safe

Covid-19 tvinger Evinrude til at droppe produktionen af påhængsmotorer

Firmaet bag Evinrude-motorerne, BRP, er hårdt ramt af coronavirussen. Der kan derfor ikke længere bestilles påhængsmotorer fra virksomhedens fabrikker.

Af Sara Sulkjær |

Der findes næppe en havn i Danmark, hvori en påhængsmotor med bogstaverne Evinrude ikke kan spottes. 

Alligevel rammes BRP, der ejer og producerer motorerne, nu så hårdt af coronapandemien, at virksomheden ser det som sin eneste udvej at stoppe produktionen af de populære motorer: 

- Vores forretning med udenbordsmotorer er i høj grad påvirket af Covid-19, hvilket tvinger os til at indstille produktionen af vores udenbordsmotorer med øjeblikkelig virkning. Dette forretningssegment har allerede mødt visse udfordringer og påvirkningen fra den øjeblikkelige situation har lagt pres på os, forklarer José Boisjoli, præsident og CEO i BRP, i en pressemeddelelse.

Ny teknologi og udvikling

I stedet har BRP indgået en aftale med Mercury Marine, der fremover skal levere motorkraften til virksomhedens bådpakker.

Samtidig retter BRP øjnene mod den øvrige produktionen, hvor der skal videreudvikles for at sikre den fortsatte kundeskare og dermed virksomhedens videre levegrundlag:

- Vi vil koncentrere vores indsats om nye og innovative teknologier og udviklingen af ​​vores bådfirmaer, hvor vi fortsat ser et stort potentiale for at transformere oplevelsen på vandet for forbrugerne, understreger José Boisjoli.

Overraskelse i branchen

Da nyheden natten til torsdag ramte offentligheden, skete det, ifølge det svenske medie Hamnen, som et lyn fra en klar himmel - for kunder såvel som for forhandlere: 

- Vi har solgt en masse Evinrude-motorer i de nordiske lande gennem årene og vil fortsat give eftermarkedet service, reservedele og support, lover Hans Petter Slang, administrerende direktør i Frydenbø Marine, overfor Hamnen.se.

Kilde: Hamnen og BRP

Motor
content-loader
content-loader
content-loader