Gå til hoved-indhold
Havne
Aarø Havn lokker hvert år et stort antal sejlere mod Sønderjylland. Foto: Paulo Nielsen
Havne
Havnen er overskuelig - også for de yngste sejlere. Foto: MarinaGuide
Havne
Det er muligt at leje golfbiler, således at øens flotte natur kan besigtiges fra nærmeste hold. Foto: Paulo Nielsen
Havne
Med fødderne i vejret rammer roen for alvor de ellers travle tursejlere. Foto: Paulo Nielsen
Havne
Paulo Nielsen bruger hverdagen i Tyskland, hvorfor weekender med hustruen ombord på parrets båd får ekstra stor værdi. Foto: Privatfoto

Sommerhavne: På Aarø i Lillebælt sættes det ambitiøse karriereliv på standby

50-årige Paulo Nielsen, der med egne ord er 210 procent karriemand og chef for tre tyske virksomheder, finder roen på øen i Lillebælt. Selvom toiletforholdene langt fra imponerer, er naturen og den afslappede stemning hele besøget værd, mener sejleren.

Af Sara Sulkjær |

Minbaad.dk finder sejlernes yndlingshavne. Her inviterer Paulo Nielsen læseren med til Aarø, som hyppigt besøges af Kolding-sejleren og hustruen, som netop nu er på jagt efter en større båd efter salget af deres 35-fods Neptunus.

Paulo Nielsen, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet? 

- Min kone og jeg kan rigtig godt lide de små øer og deres mindre havne, hvor der i højere grad er et miljø. Vi er ikke tilhængere af de store havne med deres moderne faciliteter, for os bliver det for metropolsk. 

- Derfor må jeg pege på Aarø Havn i Lillebælt, en utrolig hyggelig havn med en afslappet stemning. Jeg er 210 procent karrieremand, og min kone har også meget om ørerne, så når vi smider fortøjningerne, skal der være ro – dén ro finder vi på Aarø.

Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne? 

- Når vi sejler ind i havnen, kommer Oluf, der er havnemester og driver en pølsevogn, på sit lille løbehjul, anviser en plads og byder velkommen. Herefter træder man ind i en tidslomme, hvor man virkelig får lov at geare ned.

- Dét sker, selvom færgen i pendulfart bringer turister til øen, så her vrimler med folk. Men alle har ferie og er i godt humør, så den gode stemning bevares – dét er noget, der smitter, også på os som sejlere.

Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Aarø Havn?

- De fastboende prøver at udvikle øen ved at sætte en hoppeborg op til børnene, ligesom der sommeren igennem er telt på havnen med livemusik og fadølsanlæg samt en årlig festival. Alt sammen noget, der er med til at skabe godt humør.

- Alligevel fremstår øen fortsat autentisk og rustik. Tag dig derfor tid til at besøge de to lokale caféer, nyd køerne, sommerfuglene og den øvrige natur eller gå ad de små stier mod stranden, hvor der hersker en dejlig stilhed. 

Hvis noget skulle forbedres i Aarø Havn, hvad skulle det så være?

- Jeg kunne godt ønske mig bedre toiletforhold, da det blot er nogle gamle omklædningsrum fra 70’erne, som man har proppet toiletter ind i. Det er bestemt ikke prangende, men de bliver i et vist omfang holdt rene, selvom sejlere må dele dem med øens øvrige gæster.

- Men vi elsker Aarø, som den er, for vi får en masse andet. For os er det eksempelvis intet problem at tage vores egen lille grill med til stranden, og vi elsker, at der på alle måder er højt til loftet.

Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?

- De er en lille smule forfaldne og bærer præg af, at det er dyrt at drive dem. Man skal til de større havne, hvor der virkelig kommer mange, før det er rentabelt. Til gengæld er sejlerne alle steder garanti for en rigtig god stemning.

- Dét, der på sigt kan bekymre mig, er i stedet de kommende generationer af sejlere. For mig at se mangler der generelt et fokus på særligt børnefamilierne. Havnene burde i højere grad kigge mod campingpladserne, som er gode til at aktivere hele familien.

Om Aarø Havn:
Faciliteter: Toilet og bad, WI-FI, cykeludlejning, legeplads, grillplads m.v.

Frihavn: Nej

Havnetakster: 130,00 kr. (10-12 m)

Hjemmeside: Aaro.dk

Få overblikket over sejlernes ynglingshavne på sommerturen herunder. Tryk på ikonerne for info om havnene. Kortet er lavet på baggrund af Minbaad.dk's artikelserie 'Sommerhavne'.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader