Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den efterlyste båd, en Finnmaster Pilot 7, er tidligere set i Lynæs Havn i Hundested og Bøgeskov Havn i Store Heddinge. Foto: Troels Lykke

Politiet beder om hjælp til bedragerisag for over 10 millioner kroner - båd indblandet

Midt- og Vestsjællands Politi er i gang med en større eftersøgning af varer, der skal tilbage til de rette ejermænd, der ikke har fået betaling. En 30-årig mand er sigtet for bedrageri. Manden har handlet ved brug af falske identiteter fra borgere.

Af Troels Lykke |

I en omfattende sag om bedrageri med flere gerningsmænd har Midt- og Vestsjællands Politi brug for borgernes hjælp til at komme med tips om levering af varer, som kan være bestilt hos en 30-årig mand fra Næstved, der nu er sigtet og varetægtsfængslet. 

Det skriver Politiet, som i går ringede til Minbaad.dk for at låne et billede af en Finnmaster Pilot 7, der er indblandet.

Politiet søger varer

Bedragerisagen omhandler indtil videre misbrug af personers identitet og falske dokumenter, som manden har benyttet til køb af varer og ydelser. Bedrageriets beløb er indtil nu løbet op i 10 millioner kroner, men politiet har brug for hjælp til at finde nogle af varerne, som er handlet med den 30-årige mand. 

Politiet leder efter varerne for at få dem tilbage til de rette ejermænd, som ikke har modtaget betaling for varerne.

Den varetægtsfængslede mand har benyttet falske dokumenter, der har vildledt forskellige virksomheder, således at manden kunne få dem udleveret til videresalg hos private borgere og erhvervsdrivende.

Det drejer sig om følgende varer:
9 Vølund varmepumper for over 1,2 millioner kroner

En båd af typen Finnmaster Pilot 7 Weekend til omkring 685.000 kroner

En vin-rød varebil af mærket Ford Transit Custom monteret med gule blink i kølergitter på fronten samt bagpå og på taget til en værdi af omkring 280.000 kroner.

Manden har desuden købt blandt andet hårde hvidevarer og telefoner ved brug af falske identiteter fra borgere, hvorfor beløbet i alt er løbet op i 10 millioner. Også disse varer er solgt videre til privatpersoner.

Kan være solgt til hele landet

Varerne kan befinde sig på hele Sjælland, men kan også være solgt videre til andre dele af landet, og to af varmepumperne er fundet i Hundested og Ølstykke. Ved bestilling hos virksomheden blev varmepumperne leveret i Rørvig, Mørkøv, Hedehusene, Næstved og Frederikssund og er formentlig efter levering blevet solgt videre til private.

Politiet opfordrer borgere, som er blevet tilbudt eller har købt et varmepumpeanlæg fra Vølund ved privat salg, eller som i øvrigt har kendskab til levering af et sådant anlæg, til at kontakte politiet.

En varmepumpeinstallatør kan også have undret sig over, at en varmepumpe af den kaliber skulle installeres. Disse oplysninger kan have en stor værdi for politiets efterforskning.

Den efterlyste båd er tidligere set i Lynæs Havn i Hundested og Bøgeskov Havn i Store Heddinge. Politiet håber, at borgere, der har kendskab til både, muligvis kan fortælle politiet, hvis den særprægede båd er bemærket et sted.

Politiet ønsker borgernes hjælp til at finde de værdifulde ting, der i så fald skal genudleveres til de virksomheder, som aldrig har fået betaling for varerne. Derudover kan oplysninger om, hvor varerne er endt, have afgørende betydning for politiets efterforskning i forhold til at finde medgerningsmænd til den store bedragerisag.

Hælervarer

Midt- og Vestsjællands Politi vil samtidig gerne opfordre borgerne til at tænke sig godt om, når de handler privat, så de undgår at købe hælervarer.

Hvis en vare er særdeles billig i forhold til nyprisen og kan leveres i ubrugt stand og ubrudt emballage, så er det formentlig for godt til at være sandt.

Rigtig mange borgere køber hvert år hælervarer og bidrager i den forbindelse til, at det kan betale sig at være bedrager eller tyv.

To gode råd til at undgå at købe hælervarer er:

• Brug MobilePay, når du handler privat
• Se efter NemID hos sælger, når du handler privat på nettet

Både MobilePay og NemId-validering er knyttet op på cpr.nr., som kan spores tilbage til sælgeren. Det er de kriminelle ikke interesseret i, men vil i mange tilfælde bede om kontant betaling.

Har du mistanke om, at en vare kan være en hælervare, skal du ikke købe den, men anmelde det til politiet. Ofte kan du også anmelde sælgeren til den platform, du handler på - f.eks. DBA.

Politiet kan kontaktes på telefon 114 eller 4635 1448, hvis borgerne har oplysninger til sagen.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader