Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Otte danske sejlere har sikret sig en plads på startlinjen ved OL i Tokyo i 2021. Foto: Sejlerlandsholdet / Facebook

Ekstra økonomisk støtte på vej til sejlere efter OL-udskydelse

Sejlere er blandt de 50 atleter, der kan se frem til en ekstra pengeoverførsel, efter at OL-forberedelserne forlænges med et år. I alt otte millioner kroner uddeles til udøverne fra Salling Fondene og KIRKBI A/S og regeringen.

Af Sara Sulkjær |

Team Danmark og DIF kan nu give 50 atleter, heriblandt findes også udøvere fra det danske sejlerlandshold, den glædelige besked, at de tildeles en fast månedlig støtte frem til og med OL i Tokyo, der er udskudt til 2021.

Støtten er gjort mulig med midler fra Salling Fondene og KIRKBI A/S samt en særbevilling fra regeringen.

En ekstra motivation for atleterne

Foruden sejlsporten repræsenterer atleterne 11 forskellige idrætsgrene; atletik, brydning, bueskydning, cykling, karate, kajak, ridning, roning, skydning, svømning og triatlon.

For de fleste af atleterne bygger støtten videre på en bevilling, der løb frem til og med august 2020, hvor OL skulle have været afholdt.

Hos atleterne er der stor glæde og lettelse over, at de med denne økonomiske håndsrækning får ro til at fortsætte deres OL-forberedelser i det ekstra år, udskydelsen af OL har betydet.

- Det gør mig utrolig glad, at jeg får denne støtte hele vejen frem til OL. Den støtte er afgørende for, at jeg kan træne og præstere bedst muligt. I den tid, vi er i, er det desuden en ekstra motivation, og jeg vil gøre mit for at stå øverst på skamlen til næste år i Tokyo, siger Emma Aastrand Jørgensen, der vandt sølv i kajak ved OL i Rio i 2016, i en pressemeddelelse.

Glæde over økonomisk rygstød

Det vækker glæde hos Team Danmark, at der med hjælpen fra Salling Fondene, KIRKBI A/S og regeringen kan gives dette økonomiske rygstød til atleterne.

Også I DIF er glæden stor over, at sejlerne og de øvrige atleter nu får mulighed for at fokusere på deres træning, så de er bedre forberedte til OL om lidt over et år.

- Vi kan næsten ikke takke KIRKBI, Salling Fondene og regeringen nok for den ekstraordinære støtte, som de har givet os. Den direkte støtte til atleterne gør, at de eksempelvis kan dæmpe jagten på sponsorer og kan arbejde mindre ved siden af træningen. Jeg ved, at støtten løfter et åg fra atleternes skuldre, og midlerne vil med garanti gøre, at vi ser skarpere danske atleter i Tokyo om et år, end hvis vi ikke havde fået støtten, siger Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF. 

Udover den direkte støtte til atleterne gør midlerne fra Salling Fondene, KIRKBI A/S og regeringen det blandt andet også muligt at forlænge aftaler med en række trænere og assistenter, så de fortsat kan være med til at støtte op om atleterne hele vejen frem til OL i 2021.

De danske sejlere ved OL i Tokyo 2021:

Nacra 17: Lin Cenholt og Christian Peter Lübeck

49er: Jonas Warrer og Jakob Precht

49erFX: Ida Baad og Marie Thusgaard

Laser Radial: Anne-Marie Rindom

Windsurfing: Lærke Buhl Hansen

Motor
content-loader
content-loader
content-loader