Gå til hoved-indhold
Havne
Toilet- og badefaciliteter er åbne i havnene i Langelands kommune og de vil blive grundigt rengjort en gang i døgnet. Her foto fra Rudkøbing forleden. Foto: Troels Lykke

Havne i Langelands kommune er nu igen åbne for gæstesejlere

De fire kommunale havne i Rudkøbing, Strynø, Ristinge og Bagenkop åbner op for danske gæstesejlere. Men de er fortsat forbudt land for udenlandske skibe og turister, da de danske grænser stadig er lukkede.

Af Troels lykke |

1. maj 2020 genåbnede Langeland Kommune adgangen til havnene for danske gæstesejlere og autocampere.

I forbindelse med nedlukningen som følge af COVID-19 blev adgangen til de kommunale havnes toilet- og badefacilliter lukket og gæstesejlere og autocampere opfordret til at blive hjemme for at hindre smittespredning.

Langeland Kommunes havne har hele tiden været åbne for erhvervslivet, fiskere m.v. samt borgere med fast bådplads, men som led i den gradvise genåbning af samfundet åbnes havnene nu også for danske gæstesejlere og autocampere. 

Kommunen forventer, at alle overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om håndhygiejne og afstandskrav. Langeland Kommune har iværksat ekstra rengøring og havnefoged Kim Rasmussen står til rådighed for råd og vejledning.

Borgmester efterlyser turister

Borgmester Tonni Hansen udtaler på Langelands kommunes hjemmeside:

- Mange er meget afhængige af turismen her i Langeland Kommune. De har været hårdt ramt under corona-krisen. Genåbningen af vores kommunale havne er forhåbentlig første skridt hen imod, at vi igen i år får besøg af mange danske turister på Langeland og Strynø.

De danske havne er ligesom grænserne fortsat lukket for udenlandske turister og skibe.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader