Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den ene blev slæbt ind af lokale joller, mens den anden, der var helt under vand, blev bjærget af redningsbådene fra Læsø og Sæby. Foto: Sæby Redningsstation

Ingen bar redningsveste ved Læsø, da 67-årig druknede, og to motorbåde kæntrede

To personer forsøgte at hive 67-årig op af vandet, men så kæntrede båden. De tre lå en time i vandet, indtil en speedbåd med to tyskere kom forbi. De forsøgte,at redde de tre op i båden, men det medførte, at speedbåden også kæntrede.

Af Troels Lykke |

Tre personer sejlede ud i en jolle og af uvisse årsager faldt én af dem, en 67-årig mand, over bord.

De to øvrige personer i båden, der ifølge politiets oplysninger er jævnaldrende med den 67-årige, forsøgte herefter at holde ham oven vande, men i forsøget tippede båden, så alle tre pludselig lå i vandet, skriver Nordjyske.

Så væltede båd nummer to

Her lå de i en times tid og holdt fast i den væltede båd, indtil to tyskere kom forbi i en speedbåd. De forsøgte at trække de tre personer ombord, men i forsøget væltede også deres båd. Og så var der pludselig fem personer i vandet.

Fire personer var blevet reddet op i nogle tilkomne både, men den 67-årige var livløs og blev derfor hevet op i den svenske redningshelikopter, som var ankommet for at tage del i redningsaktionen. Han overlevede ikke.

Ifølge stationslederen var ingen af de fem iført redningsveste.

Sådan foregik redningen ifølge Sæby Redningsstation

Sæby Redningsstation deltog i den store redningsaktion ved Læsø. Omkring kl. 16 fik stationen en melding fra JRCC om fem personer i vandet ved Nordre Rønner ved Læsø. Det skriver redderne på Facebook, hvor de forklarer:

Vi afgik hurtigt med FRB11 med kurs mod en opgivet position ved Nordre Rønner. Redningsbåden fra Østerby var også på vej ligesom redningshelikoptoren, Læsøfærgen og en række lystsejlere alle satte kurs mod stedet.

Tre mand var sejlet ud på tur fra Vesterø i en jolle, men undervejs faldt en mand over bord. Da de andre ville hjælpe ham op, kæntrede jollen.

En speedbaad kæntrede også - nu fem i vandet

Ulykken udviklede sig, da en speedbåd med to personer kom til undsætning, men også kæntrede, så der nu var fem mand i vandet.

Fire personer blev bjærget af en lystbåd i området, mens én desværre mistede livet ved ulykken. Da de øvrige var kommet sikkert i land, blev de forulykkede både bjærget.

Den ene blev slæbt ind af lokale joller, mens den anden, der var helt under vand, blev bjærget af redningsbådene fra Læsø og Sæby. Ved at binde båden fast mellem de to redningsbåde lykkedes det at trække den op af vandet og lænse den fri.

Båden blev herefter slæbt ind til Vesterø havn, og FRB11 kunne afslutte aktionen og sejle hjem til Sæby, fortæller redningsstationen.

Kilder: Nordjyske og Sæby Redningsstation

Motor
content-loader
content-loader
content-loader