Gå til hoved-indhold
Småbåde
Norsminde Havn: Slæbestedet i Aarhus Kommune er lukket. På Oddersiden af havnen er der et offentligt slæbested, der koster 100 kroner at benytte. Arkivfoto: Troels Lykke

Gæstesejlere i Norsminde må nu ikke bruge gratis slæbested - et stigende problem

I Norsminde syd for Aarhus føler nogle trailerbådejere, at deres adgang til naturen begrænses. Slæbestederne er dyre at vedligeholde, og trailerne fylder på p-pladsen. Et problem, der ses i flere havne. Der er mere end 100.000 trailerbåde i Danmark.

Af Troels lykke |

En bom over vejen ned til slæbestedet nord for Norsminde Havn sætter en effektiv stopper for formiddagens sejltur for Henrik Hjarnø Pedersen. "Lukket for offentligheden" står der på et skilt. Sådan skriver Aarhus Stiftstidende. (se billeder)

- Der har ellers været offentlig adgang, så længe jeg kan huske. På gamle luftfotografier kan man se slæbestedet helt tilbage til 1979, men jeg har talt med en bådejer, der har brugt det siden først i 70'erne, siger Henrik Hjarnø Pedersen.

Tacklet forkert

Han er træt af, at Aarhus Kommune og Naturstyrelsen har lukket slæbestedet. Det er sket på baggrund af henvendelser fra en række lokale interessenter, der klagede over uhensigtsmæssigt parkerede biler og trailere.

- Det er blevet tacklet forkert fra begyndelsen. I stedet for at smide brugerne væk, skulle man have fået jolleklubben til at rydde op på parkeringspladsen, siger Henrik Hjarnø Pedersen til Aarhus Stiftstidende.

Der er blevet ryddet op, så der nu er plads til, at 20 biler med trailere kan parkeres lige ved siden af slæbestedet.

- Problemet er løst, så nu må de godt åbne slæbestedet igen, siger han.

100.000 trailerbåde i Danmark

Henrik Hjarnø Pedersen har ikke en havneplads til sin båd, men vælger at opbevare den hjemme, når han ikke sejler i den. Han er ikke alene.

- Der er mere end 100.000 trailerbåde i Danmark. Det er ikke både til 500.000 kroner, der er en helt anden økonomi i det. Jeg har ikke råd til en sejlbåd og en bådeplads, siger han.

Kilde: Aarhus Stiftstidende

Motor
content-loader
content-loader
content-loader