Gå til hoved-indhold
Småbåde
ProZero RHIB-serien konstrueret af lette kompositmaterialer.

Tuco i Faaborg med nye RIB-både: ProZero RHIB på 5,5 m, 6,5 m og 7,5 m

Tuco Marine Group lancerer ny RHIB (Rigid Hull Inflatable Boat)-serie som en del af virksomhedens brede udvalg af ProZero-både til professionelle brugere. Med en lav vægt og ProZero-skroget er bådene i stand til at nå hastigheder på over 40 knob under fuld last.

Af Troels Lykke |

Den nye serie supplerer ProZero-serien med nye RHIB's under de omkring 8 meters længde, der har været den mindste i ProZero-serien indtil denne nye lancering.

Administrerende direktør, Jonas Pedersen fra Turco i Faaborg forklarer i en pressemeddelelse:

- At levere ProZero-både gennem årene til de mest professionelle og krævende kunder, såsom beredskaber og specialstyrker, har givet os en unik indsigt i disse professionelle brugeres behov og ønsker. Og vi har i lang tid haft ambitionen om at udvikle og bygge en RHIB-serie af mindre både til disse brugere, baseret på den viden, vi har opnået.

Forsyningskæden skal følge med

Den nye produktion af mindre RHIB-både har krævet nytænkning i produktionen på det danske værft:

- Fordi vores produktion er sat op til produktionen af de større både, har det gjort det til et endnu større skridt for os, da vi var nødt til at sikre, at hele forsyningskæden og udrustningsafdelingen ville være i stand til at håndtere disse meget mindre både på en effektiv måde for at sikre ikke kun de bedste og mest professionelle både, men også en attraktiv pris for vores kunder, forklarer Pedersen og uddyber:

- Jeg er meget glad for, at vi nu har været i stand til at sikre en sådan løsning og kan præsentere de tre første ProZero RHIB-modeller på 5,5 m, 6,5 m og 7,5 m.

ProZero 5,5 m RHIB: Let og kompakt

Seriens mindste model, den nye ProZero 5,5 m RHIB, er let og kompakt, hvilket gør den enkel at håndtere, søsætte og traile, men den er også designet og bygget til at tilbyde høj ydeevne selv i hårdt vejr, fortæller Tuco-værftet videre.

ProZero-skroget gør det muligt for den kun 5,5 m RHIB at operere både i hårde forhold, men også manøvrere nemt i områder med stor trafik såsom i havne eller byområder med den rette balance mellem sejlegenskaber og kapacitet.

ProZero 6,5 m RHIB har med sin ekstra længde mere dækplads end sin mindre søster. Dette er en utrolig rummelig og velsejlede båd.

Bådens centerkonsol indeholder navigationsudstyr og motorkontrol, og båden har mulighed installation af støddæmpende sæder samt forskellige dæks, konsol, og bårekonfigurationer.

RHIB 7,5 med ekstra siddepladser

ProZero 7,5 m RHIB har med sin ekstra bredde og længde mere dækplads end sine to søstre. Dette er en endnu mere rummelig båd med mulighed for to motorer for kraft og pålidelighed.

Den veldesignede centerkonsol rummer navigationsudstyr og motorkontrol, og båden kan udstyres med flere forskellige sædekonfigurationer. Takket være bådens indvendige bredde har den god plads til transport af flere personer eller mere last.

Den ekstra T-top giver god beskyttelse mod elementerne, og det rummelige walk-around dæk har god mulighed for at tilføje ekstra siddepladser og bårepositioner.

ProZero-RHIB's er alle omhyggeligt designet og bygget til højhastigheds SAR-, beredskabs- og patruljemissioner i kyst- og offshore-farvande. Gode sejlegenskaber og ergonomi er nøglen til velfungerende og ellers udmattende højhastighedsoperationer, og ProZero RHIB er designet til netop dette.

Deadrise V-bund

Med sit non-stepped, variable deadrise V-bundsskrog med underløben stævn, brede shines og speedrails giver skroget en sikker og pålidelig platform til hurtige operationer og klarer selv meget hårde forhold overbevisende.

Der er lagt særlig vægt på besætningens komfort, støddæmpning og sikkerhed under højhastigheds SAR-, patrulje- og boarding-missioner, samtidig med at missionskapaciteten forbedres, båden har strukturel stivhed, og styrken i båden bevares.

Dækslayoutet er fleksibelt og kan gennem ekstra lastskinner omdannes til missionsspecifikke lay-outs med flere støddæmpende sæder, våbenbaser eller ekstra lastområder.

ProZero RHIB-serien er bygget på den gennemprøvede skrogplatform, og ligesom de større ProZero-fartøjer er ProZero RHIB-serien konstrueret af lette kompositmaterialer.

Anvendelsen af stærke og lette materialer giver en lav totalvægt, hvilket betyder høj ydeevne, fremragende brændstofeffektivitet og øget rækkevidde. Derudover er kompositmaterialerne næsten vedligeholdelsesfri.

Hastigheder på over 40 knob

Takket være den lave vægt og ProZero-skroget er ProZero-bådene i stand til at nå hastigheder på over 40 knob under fuld last, og dette er også tilfældet for de nye ProZero RHIB's.

Designprocessen har fokuseret lige på både “hårde” og “bløde” elementer. Samtidig med at man bevarer og optimerer strukturel stivhed, styrke og kompromisløs missionskapacitet er der således taget hensyn til besætningens komfort og arbejdsmiljø.

God ergonomi

God ergonomi under højhastigheds- og boardingmissioner sikres med den omhyggeligt designede styrekonsol og de støddæmpende sæder, der gør det muligt for besætningen at arbejde komfortabelt og sikkert under alle forhold.

Udstyr, sæder og konsoller er placeret med henblik på at lette udførslen af de givende operationstyper, og avanceret missionsstyring og elektronisk support til navigation og kommunikation er integreret i designet.

Prisen fra Tuco er ikke oplyst.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader