Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Der bliver kæmpet i mange havne om man vil have husbåde eller ej. Arkvifoto: Troels Lykke

Planklagenævnet: Marina Minde i Flensborg Fjord må godt have husbåde

Efter fire års tovtrækkerier har Marina Minde trukket det længste strå i en juridisk tvist om, hvorvidt der må ligge husbåde med og uden motor i marinaen. Det skriver JydskeVestkysten.

Af Troels lykke |

Sønderborg Kommune sagde nej i henhold til lokalplanen, men på vandet gælder regler for søterritoriet med Kystdirektoratet som øverste myndighed, påpeger marinaejer i Marina Minde, Hans Lindum Møller.

Han har med stemmerne 6-5 fået medhold af Planklagenævnet, der har genoptaget sagen og dermed ophævet Sønderborg Kommunes afslag på husbåde.

Husbåde på vej i havnen

Dem planlægger Hans Lindum Møller nu at lægge en snes stykker af til kaj ved marinaen, skriver JydskeVestkysten (læs afgørelsen).

- Jeg har fået medhold i min påstand om, at Planloven ikke gælder over vandet, og kommunens forbud derfor er ugyldigt. Det er mange års kamp om, at kommunens beføjelser ikke kan strækkes ud over havstokken, og at man ikke kan lave en lokalplan over vand, der har fundet sin afgørelse. Det er ufatteligt, at det skal tage så mange år, men nu er femøren endelig faldet i den kommunale forvaltning, siger Hans Lindum Møller, der er jurist og mener, at kommunen gør livet ualmindeligt svært for små næringsdrivende som ham selv.

Han har haft lov at have motoriserede husbåde i marinaen, fordi kommunen gav ham lov i det omfang, fartøjet var at sidestille med en motorbåd.

Hans Lindum Møller har hele tiden påpeget, at han ligeledes er berettiget til at lade ikke-motoriserede husbåde ligge i marinaen.

Kilde: JydskeVestkysten

Motor
content-loader
content-loader
content-loader