Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
36-årig kilede sig fast ved Stigebordene ved Sluseholmen. Han havde ifølge vores kilde ikke tid til at vente på at slusen åbnede helt op. Derefter satte den sig fast og slusevagten tilkaldte politiet. Foto: Michael Hestbæk

36-årig kilede sig fast på pæl i Stigebordene i Sydhavn i København efter vanvidsejlads

38-årig speedbåds-sejler blev anholdt og sigtet for blandt andet at føre båden påvirket af euforiserende stoffer, besiddelse af heroin, brugstyveri af båd og for på en hensynsløs måde at have voldt fare for nogens liv eller førlighed. Med ti knob ramte han en pæl.

Af Troels Lykke |

En 36-årig speedbådssejler kom slemt i klemme, da han i går med 10-12 knobs fart forsøgte at sejle gennem Stigebordene i Sydhavn i København.

Han sejlede rundt på Poppelholm i Sluseholmen i København, hvor han var til fare for andre.

Planede ind i det forkerte hul med pæl i vandet

Her planede han ind mod det forkerte hul, hvor der var en pæl i. Han overså ifølge speedbådssejler Michael Hestbæk et skilt, hvor der var en gennemsejling.

Efterfølgende ramte han en bjælke i vandet, så båden kilede sig fast, og båden gik helt i stå:

- Vi kunne høre, at glasfiberen splintrede. Han prøvede at sejle ind, hvor der var 2,5 meter i bredden, men han overså pælen i vandet, der stak 5 cm op. Det var i øvrigt farligt, at han sejlede, da han lå og planede, hvor der var badende gæster i vandet. Da han satte sig fast, satte han fuld gas på motoren, men kunne ikke komme fri. Han fik én ned i båden for at få ham fri, men båden kunne ikke komme fri. Kort tid efter kom politiet. Vi var der, indtil de kom. Godt, at han ikke kom ind i Københavns Havn, så kunne det været gået helt galt, siger Michael Hestbæk til Motorbaadsnyt.dk

Anholdt af politiet

Manden blev anholdt og sigtet for blandt andet at føre båden påvirket af euforiserende stoffer, besiddelse af heroin, brugstyveri af båd og for på en hensynsløs måde at have voldt fare for nogens liv eller førlighed.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter og til Ekstra Bladet. Politiet begyndte at få meldinger om vanvidssejlads klokken 17.43.

- Vi havde fået flere anmeldelser om en båd, der sejlede vildt og voldsomt i Københavns Havn. Han sejlede hasarderet og endte med at påsejle en bro, hvor han kiler sig fast, siger vagtchef ved Københavns Politi Kristian Rohdin til Ekstra Bladet.

Politiet satte en båd i vandet og sejlede ud til den 36-årige, hvor de så kunne anholde ham. Ved anholdelsen virkede han påvirket af euforiserende stoffer, hvorfor politiet testede ham.

Kilde. eb.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader