Gå til hoved-indhold
Tag hunden med ud at sejle allerede som hvalp, så den vænner sig til det.Kort Nyt
Tag hunden med ud at sejle allerede som hvalp, så den vænner sig til det.

Seks gode råd når hunden skal med på vandet

Hvis hunden skal med på en sejltur, kan det være en idé at lave lidt forberedelser inden, så det kan blive en succes. Her er seks råd, hvis hunden skal med på vandet eller havnen.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Sommeren står for døren, og det betyder, at flere og flere sejlere er at finde i de danske farvande. Hvis hunden skal med ombord kræver det lidt forberedelse, så den føler sig tilpas i bølgerne.

Seks gode råd

hunden.dk kommer Arthur Christensen, som i mange år har været aktiv sejler og tager sine to hunde med på vandet, med seks gode råd, hvis hunden skal med ombord:

1. Lær hunden at omgås vandet.

2. Tag hunden med ud at sejle allerede som hvalp, så den vænner sig til det.

3. Det er en god idé at have et skridsikkert underlag, der hvor hunden opholder sig på båden.

4. Hav godt styr på din hund, da der er rigtig meget aktivitet i mange havne.

5. Det er en god idé med en redningsvest til hunden, hvis uheldet skulle være ude. Udover at hjælpe hunden til at holde sig oven vande, har redningsvesten også en strop i ryggen, så det er nemmere at få hunden op af vandet igen.

6. Hold altid godt opsyn med sin hund, når du sejler.

Tør pels

Derudover er det en god idé at droppe den normale hundesnor og halsbånd. Hvis hunden springer over bord eller på land, når båden er i havn, kan hunden komme til at hænge i snoren, og det kan få katastrofale konsekvenser, siger dyrlæge ved Agria Dyreforsikring, Lene K. Jørgensen.

Hun nævner også vigtigheden af at tørre både pels og ører grundigt, hvis hunden har været i vandet. Der kan gå betændelse ved halen, som kaldes 'svømmehale', som er meget smertefuldt for hunden.

Samtidig skal hunden undgå algeholdigt vand.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader