Gå til hoved-indhold
Udstyr
Deeper har lanceret fire bærbare ekkolods-modeller - Deeper Start, Deeper Pro og Pro+ samt Deeper Chirp+. Foto: Deeper

Trådløst ekkolod kan bindes på fiskestangen - har længere rækkevidde med Wi-Fi

Lystfiskeren har nu lettere ved at få fisk på krogen. Med Deeper-ekkoloddene måles fra fiskestangen, en båd, kajak eller lignende, hvorefter et billede sendes til smartphonen via Wi-Fi. Produktet har en reklamationsgrad på blot 0,8 procent, fortæller Watski.dk.

Af Sara Sulkjær |

Bind ekkoloddet på fiskestangen og få et klart billede af, om der er fangstmuligheder i horisonten. Europæiske Deeper giver den ambitiøse lystfisker en hjælpende hånd, når fiskesnøren kastes i jagten på en frisk fisk til middagsbordet:

- Idéen med Deeper er, at du får et ekkolod, du kan tage med dig overalt, hvor du går og vil fiske, forklarer Max Waldhauer, produktchef hos udstyrsgrossisten Watski.

Rækkevidde på 100 meter

En trådløs forbindelse mellem selve ekkoloddet og fiskerens smartphone sikrer den store fleksibilitet.

Men mens de fleste bærbare produkter opretter forbindelse via Bluetooth, anvender Deeper-produkterne i stedet Wi-Fi til at sammenkoble ekkoloddet med telefonen. Dermed opnås en bedre rækkevidde, der for Deeper Smart Sonar Pro og Deeper Smart Sonar Chirp+ løber helt op til 100 meter. 

De to ekkolod er da også de dyreste i Deeper-serien, der desuden tæller den mindre Deeper Smart Sonar Start. En model til fiskeren, der kan nøjes med de mest nødvendige informationer, og som leveres med en målepræcision på fem centimeter.

Mere avancerede er Start-modellens storesøskende, Pro og Chirp+. Særligt sidstnævnte model imponerer med sin avancerede Chirp-måleteknologi og sin fast-charge-funktion, de gør det muligt at genoplade ekkoloddet på 75 minutter.

Udskifter enheder med det samme

En reklamationsgrad på 0,8 procent taler samtidig sit tydelige sprog. Fiskerne er vilde med ekkoloddet - også selvom produktet er bygget på trådløs teknologi. Noget, der ofte er kilde til udfordring og frustration hos brugeren:

- Deeper har så stabilt et signal, at jeg aldrig har haft en kunde, der havde problemer med at forbinde den til deres telefon. Vi har haft enheder, der ikke ønskede at oprette forbindelse, men så udskiftede vi enheden med det samme, understreger Max Waldhauer.

Selvom ekkoloddet har vundet indpas i fisker-landskabet, har forhandleren ingen planer om at udfase de klassiske, fastmonterede ekkolad - tværtimod. I stedet skal Deeper-loddet snarere ses som et kærkomment supplement til de traditionelle produkter: 

- Tanken er ikke, at du skal udskifte dit faste ekkolod med Deeper. Det er ikke sådan, vi markedsfører dem. Det klassiske ekkolod kræver, at du monterer det på en båd, hvor det er installeret permanent. Deeper kan du tage med, når du fisker i en sø, på en båd uden sonar, og hvis du eksempelvis fisker fra en kajak, forklarer Max Waldhauer.

De tre modeller

Deeper Smart Sonar Start - 739,00 kr.
Den enkleste model til nye fiskere. Ekkoloddet har ikke GPS og tåler ikke saltvand. Den har et enklere ekkolodsmodul og en mere simpel app. 
 
Deeper Smart Sonar Pro og Pro+ - 1.829,00 kr.
En mere avanceret enhed, der er tilgængelig med eller uden GPS. Modellen har et større ekkolodsmodul, der giver bedre data og kan håndtere dybere vand. Tåler saltvand.
 
Deeper Smart Sonar Chirp+ - 1.999,00 kr.
Den bedste enhed med Chirp-teknologi, som er ret almindeligt, når man retter blikket mod markedets bedre ekkolod. Det er en teknologi, der bygger på en konstant strøm af forskellige lave og høje frekvenser, der skaber et tydeligere og mere præcist billede end traditionelle ekkolod. 

Produkterne fungerer til både Android og iOS. Læs mere på Watski her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader