Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jonas Warrer, th., står her med sin gast Jacob Precht. De to er udtaget til OL i Japan i juni. - 50/50 for at det bliver sejlet i år, siger Warrer. Foto: Troels Lykke

OL-sejler Jonas Warrer om corona: Vandet er et forholdsvis sikkert sted

Over stort set hele verden er kvalifikationsstævner lukket ned, vores atleter kan ikke rejse ud af landet, og rigtig mange af dem har end ikke mulighed for at træne. Men i næste uge håber Warrer og Precht at komme på vandet i deres 49er i Aarhus. IOC-præsident Thomas Bach vil endnu ikke aflyse OL.

Af Troels lykke |

- Sejlsport er jo en forholdsvis “sikker” sport i forhold til corona. Få mennesker og udendørs. Vi har nogle både, vi skal have gjort klart, og så håber vi at kunne sejle i næste uge på Aarhusbugten, forklarer Jonas Warrer i denne uge til Minbaad.dk.

Om OL bliver sejlet fra 24. juli, er han mere usikker på:

- 50/50 for det bliver holdt i Japan. Jeg tror da, at det værste corona er overstået på det tidspunkt. Så egentlig tror jeg, at det er fint, at de venter med at træffe beslutningen, forklarer den 41-årige OL-sejler, der vandt OL-guld i Kina i 2008 med Martin Kirketerp.

Venter med beslutning

For som alle ved, så truer coronavirus afviklingen af de olympiske lege i Tokyo til sommer, men det er endnu for tidligt at træffe beslutning om eventuel aflysning. Sådan lød budskabet fra IOC-præsident Thomas Bach i dag.

DIF, der er national olympisk komité, deltog i denne uge i en videokonference med den internationale olympiske komité, IOC. Videomødet blev ledet af IOC-præsidenten og havde deltagelse af alle de nationale olympiske komitéer fra hele verden.

På dagsordenen var coronavirussens betydning for kvalifikationen til og afviklingen af OL i Tokyo, som er programsat til at begynde den 24. juli i år.

Forberedelser mod OL fortsætter

Hovedbudskabet fra Thomas Bach var, at forberedelserne frem mod Tokyo 2020 fortsætter.

IOC har fra forskellige eksperter fået vidt forskellige bud på, hvor lang tid corona-krisen vil vare ved. Men har også fået at vide, at det med fire måneder til legene er for tidligt at træffe en eventuel beslutning om aflysning.

Til det siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i DIF og national olympisk generalsekretær, til pressen.

- I Danmark må vi arbejde videre så godt, vi kan. Men det siger sig selv, at vi og atleterne står i en situation, som er meget vanskelig at håndtere. Kvalifikationsstævner er stort set lukket ned over hele verden, vores atleter kan ikke rejse ud af landet, og rigtig mange af dem har end ikke mulighed for at træne.

Den oprindelige plan i forhold til kvalifikation i de enkelte idrætsgrene er ikke meget værd længere.

Derfor vil IOC i samarbejde med de internationale specialforbund komme med reviderede kvalifikationskriterier i april. De kvotepladser, som er fordelt, bliver der ikke lavet om på.

Slå koldt vandt i blodet

- Vi bliver nødt til at slå koldt vand i blodet, selvom det er nemmere sagt end gjort, og alle andre lande står i samme situation som os. Vi afventer kvalifikationskriterierne, og så må vi se, hvad der er muligt til den tid. For os handler det om at sikre en tæt dialog med vores specialforbund, Team Danmark, partnerne og atleterne. Hvis OL skal afvikles, så skal det kun være, hvis det er fuldt forsvarligt både sundheds- og sikkerhedsmæssigt.

IOC nedsatte i februar en task force-gruppe med deltagelse af repræsentanter fra IOC, WHO, Tokyo2020, Tokyos bystyre og de japanske myndigheder, og den overvåger dagligt situationen.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader