Gå til hoved-indhold
Store både
For et halvt år siden gik MV Wakashio på grund ved den populære turist-stat Mauritius. Foto: YouTube

Søfolk sejlede mod mobildækning - så gik skibet på grund

Blot to sømil fra ferieparadiset Mauritius gik lastskibet MV Wakashio i sommer på grund. I en ny redegørelse påstår japansk rederi, at besætningen sejlede mod mobildækning.

Af Sara Sulkjær |

Det var jagten på mobildækning, der i juli fik besætningen på tørlastskibet MV Wakashio til at ændre kurs, således at skibet gik på grund ved østaten Mauritius, Østafrika. 

Det mener i hvert fald det japanske rederi MOL, der havde lejet skibet under uheldet. Et uheld, der har fået vidtrækkende konsekvenser for lokalbefolkningen og den omkringliggende natur.

Omfattende kursændring

Vidneudsagn fra besætningen, indhentet af skibets ejer, Nagashiki Shipping, har klarlagt de nærmere omstændigheder omkring ulykken. 

Ifølge MOL bliver det her tydeligt, at besætningen forud for grundstødning skiftede kurs, således at skibet ikke længere befandt sig 22 sømil fra Mauritius' kyst, men i stedet blot to sømil.

En kursændring, der altså skulle bringe sømændene indenfor mobildækning, påstår MOL. Det skriver Shippingwatch på sin hjemmeside.

Stort olieudslip

Over 1000 ton olie slap, ifølge sn.dk, ud i forbindelse med grundstødningen, der fandt sted den 25. juli. 

En måned efter ulykken delte MV Wakashio sig i to, hvorefter det blev besluttet at sænke skibet på dybt vand. En beslutning, der fik flere miljøorganisationer til at protestere.

Kilder: Shippingwatch og sn.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader