Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Et nyrenoveret skoleskibet Danmark ses her langs kaj ved Esbjerg halvandet døgn før afgang den 5. marts. Foto: Søren Stidsholt Nielsen, Søsiden, Fyns Amts Avis

Skoleskibet Danmarks kalender er nu blank - på vej til Frederikshavn

Mandag formiddag anløber det nationale klenodie Frederikshavn, og togtet er slut, ét år før tid. Skoleskibet havde i fem år håbet på at skulle sejle til OL i Japan, men det røg i vasken på grund af corona.

Af Troels lykke |

På baggrund af corona-situationen vender skoleskibet Danmark mandag hjem til basen hos Martec i Frederikshavn - omkring ét år før planlagt.

Det oplyste afløserkaptajn Karl Zilmer, som Søsiden talte med, da skibet fredag var sydgående i Aalborg Bugt. Om bord er 61 elever og 15 besætningsmedlemmer afsejlet fra Esbjerg den 5. marts.

Det skriver Søsiden på Fyns Amts Avis.

I weekenden ligger skoleskibet for anker i Ebeltoft Vig for blandt andet klargøring før anløb til Frederikshavn forventet mandag formiddag.

Nåede til Sydengland før tur stoppede

På det nu aflyste togt nåede skoleskibet til en bugt ved Brixham i Sydengland. Her lå det i nogle dage, mens eleverne blev undervist og praktiserede på dæk og i master.

I sidste weekend blev det besluttet, at skoleskibet på baggrund af corona-situationen skulle vende om og dermed afløse sit ét år lange togt til blandt andet Caribien, Hawaii, OL i Japan, Canada og Florida.

Først næste forår skulle skoleskibet igen have været i dansk farvand med det planlagte togts fjerde og sidste elevhold.

Selvom skoleskibet aktuelt erklæres for smittefrit, vurderes togtets nødvendige havneanløb for blandt andet proviantering og planlagt udskiftning af besætningsmedlemmer og elevhold at ville have budt på store og måske smittefarlige udfordringer.

Til Søsiden oplyste direktør på Martec, Pia Ankerstjerne i sidste weekend, at forberedelserne til det lange togt kulminerende med tre ugers havneophold ved OL i Tokyo, som har været under forberedelse i fem år.

Den uønskede situation gør, at skoleskibets kalender nu så at sige er blank.

Kilde: Søsiden, Fyns Amts Avis

Se Søren Stidsholt-Nielsens billeder af det 87-årige skib

Motor
content-loader
content-loader
content-loader