Sailserver - en automatiseret logbog til minderne - testes nu over Atlanten
Sailserver fra Sønderborg danner en automatisk en logbog. Den gemmes i skyen og er altid opdateret og tilgængelig online. Sailserver har indbygget GPS, og så snart der er strøm på, vil den starte med at logge bådens position, fart og kurs.
Sailserver skal levere sit produkt til en deltager af ARC (Atlantic Rally for Cruisers). Kunden har taget orlov i et år, og skal sammen med familien deltage i sejladsen over Atlanten, sejle rundt i Caribien, for derefter at sejle tilbage til Danmark til foråret. Sailserver er med hele vejen.
Sailserver skal dokumentere tur
Kunden forklarer i en pressemeddelelse til minbaad.dk:
“Det er ikke hvert år vi tager os den frihed at sejle rundt i Caribien, så derfor er Sailserver en super mulighed for at få dokumenteret turen, så vi til hver en tid kan genopfriske vores oplevelser, og dele dem med familie og venner derhjemme. Samtidig fungerer den som den perfekte automatiserede logbog. Det har været en kæmpe opgave at få båden udstyret og gjort klar til turen, så det var noget af en overraskelse, at se hvor let det var at at installere en Sailserver. Det krævede bare én ledning fra Sailserver til vores Raymarine SeaTalk bus, og alt var klaret.”
Sailserver forbinder med bådens instrumeter
Sailserver forbinder bådens instrumenter med Internettet, og giver mulighed for mange smarte og nyttige funktioner.
- Hver gang man tager ud at sejle danner Sailserver en detaljeret logbog, helt automatisk. Logbogen bliver gemt i skyen og er altid opdateret og tilgængelig online. Den bliver vist med en overskuelig oversigt, så man altid kan finde sin sejltur, der er opfrisket med detaljer fra bådens instrumenter, forklarer Jørg Ulrich Hansen fra Sailserver i Sønderborg.
Ligger man for anker, og forlader båden for at tage i land, kan Sailserver overvåge båden imens.
- Sailserver reagerer på ændringer af bådens position, så man får besked når båden flytter sig, når vinden tiltager, vinden drejer, eller hvis vanddybden kommer udenfor de fastsatte dybder. Til hver en tid kan man også tage et blik på instrumenterne fra ens mobiltelefon, forklarer Jørg Ulrich Hansen
Har klubhusfunktion - venskab mellem bådene
Sailserver har også en klubhusfunktion. Når du går ind i det virtuelle klubhus, kan du se hvilke både der ligger i nærheden, og de kan se din båd. Ens båd er kun synlig for andre så længe man er i klubhuset.
Når man er i klubhuset er det for at møde nye sejlere, så bliv ikke overrasket hvis du bliver inviteret ombord på nabobåden. Falder man i god snak, har man altid mulighed for på Sailserver, at anmode om venskab mellem bådene.
Brugere af Sailserver kan anmode om venskab med hinanden. Venner kan se hinandens logbog, position og bådens instrumenter. Det er selvfølgelig helt valgfrit hvor meget man ønsker at dele med sine Sailserver venner.
Opslag på facebook
Ønsker man at dele sine informationer, med familie og venner der ikke har en Sailserver, kan man sende et link som email eller et opslag på facebook. Med linket får andre mulighed for at følge ens båd.
Sailserver har indbygget GPS, og så snart der er strøm på, vil den starte med at logge bådens position, fart og kurs. Men det er sjovere hvis den også er forbundet til bådens instrumenter, så vil den også logge data den får fra instrumenterne.Det kan være fart gennem vandet, bådens krængning, vind data, vand temperatur eller vanddybde. Sailserver kan forbindes til moderne instrumenter med NMEA2000 og SeaTalk eller traditionelle instrumenter med NMEA183 interface.
- Der er flere måder hvorpå Sailserver kan forbindes til Internettet. Med et SIM kort til et mobil Internet abonnement. Har man en Internet router ombord, kan den forbindes dertil med et Ethernet kabel. Vi er lige nu ved at udvikle en App, og med Appen kan man koble sin mobiltelefon til Sailserver via BlueTooth. Mobiltelefonen vil så overføre data fra Sailserver til sailserver.com, forklarer Jørg Ulrich Hansen.