Gå til hoved-indhold
Udstyr
Vægbeklædningen får båden til at fremstå langt nyere og i bedre stand. Foto: Anders Jessen

Frisk båden op med ny vægbeklædning - sådan gør du

Gør-det-selv-guide til sejleren, der drømmer om at forny bådens interiør. Nautec-grossist Anders Jessen gennemgår processen, der giver nyt liv om læ.

 

Af Sara Sulkjær |

Det behøver ikke koste en formue at få en ny båd. Arbejdshandsker, knofedt og gå-på-mod suppleret med en ny vægbeklædning kan på kort tid forvandle den ældre 80'er-båd til et moderne vidunder:

- Vægbeklædningen gør helhedsindtrykket mere eksklusivt. Vores kvalitet er meget flot og lækker med en struktur, der også ses i dyre luksusbiler, lover Anders Jessen fra Nautec. 

Da produktet samtidig er stræk- og formbart i alle retninger, er det nemt at montere, selv omkring skarpe hjørner, ligesom materialet er flammesikret og akustikdæmpende.

Herunder giver Anders Jessen derfor gode råd til monteringen af vægbeklædningen, som han selv har anvendt på sin X-402:

1:

Løsn eller fjern den gamle aptering. Her et stykke surt, gennemvædet 4 mm finér, lige til skrot. Indretningsmaterialet havde sluppet og var blevet mørt og gult.

----------

2:

Nogle af de gamle indretningsplader, der ikke genanvendes, kan bruges som skabeloner til de nye, der skal op.

----------

3:

Når pladerne er løsnet, eller nye er skåret, fordeles vådrumslimen på pladen såvel som på indretningsmaterialet. Lad det tørre op (det skal fortsat klæbe, men ikke være vådt) og klæb dem sammen med en vægt eller en malerrulle. Er limen for våd, har den svært ved at tørre op, da den dermed lukkes inde i vinylet, der er lufttæt.

----------

4:

Flapperne limes og klipses med aluklemmer. Overskydende lim på PVC'en kan fjernes med limrens eller sprit - brug aldrig acetone. 

----------

5:

Klemt fast og klar til at blive forbundet. Indretningsmaterialet er limet og klipset med aluklips, der ikke ruster.

----------

6:

En lille finérstrimmel er skruet bag på loftspladen til at montere dem fast i loftet. Den vil senere blive dækket af en lakeret mahogny-finérstrimmel. 

----------

7:

Laver man som her en fejl i opsætningen, kan man redde det ved at klippe en lap ud og klistre den fast. Man kan bruge MSR-gummi i kanterne fra bostik og tørre overskydende lim væk med husholdningssprit.

----------

8:

Dæklisterne klistres op med dobbeltklæbende tape. Dæklisten er mahognyfinér, der har fået en gang lak og derefter er skåret i strimler i to centimeters bredde. 

----------

9:

Mahognydækslisten skal dække "lapperne", der er skruet fast i loftslisterne. Listerne er glasset fast i loftet.

----------

10:

En tydelig forskel ses her, hvor den nye plade med hvidt indretningsmateriale og to indbyggede Vega 48-lamper ser langt mere indbydende ud end den nedbrudte og misfarvede årgang 1986 med halogen-lampe fra det forrige årtusinde.

----------

11:

Her de nye loftsplader over pantry med tre indbyggede Vega 48-ledlamper, så man kan se, når frikadellerne har fået nok...

----------

12:

Farverne i den massive PVC uden skumgummi på bagsiden. I eksemplet er anvendt materiale i off white-udgaven.

Se mere og bestil Nautecs indretningsmateriale, der kan købes fra 220,00 kr. pr. meter, her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader