Gå til hoved-indhold
Store både
Det kaprede Nave Andromeda sejler under libysk flag. Foto: YouTube

Britiske elitesoldater befrier gidsler på olietanker i Den Engelske Kanal

Det er ikke kun i farvandene omkring Afrika, at kapringer finder sted. Søndag overtog syv blinde passagerer fra Nigeria kontrollen over en olietanker nær Isle of Wight. Besætningen er reddet og i god behold.

Af Sara Sulkjær |

Syv nigerianere havde med al sandsynlighed taget plads ombord på den 228 meter lange Nave Andromeda, da olietankeren den 5. oktober forlod Nigeria. Drømmen var det forjættede Storbritannien, hvor de blinde passagerer håbede at søge asyl.

Det skriver TV 2 på sin hjemmeside.

16 elitesoldater deltog

Var drømmen blot at nå til kongestaten mod nord, blev aktionen en succes. Søndag, knap tre uger efter, at fartøjet forlod Nigeria, overtog de desperate passagerer kontrollen over skibet, der lå for anker ud for Isle of Wight i Den Engelske Kanal.

Dermed befandt skibet, de 22 besætningsmedlemmer og dets kaprere sig i engelsk farvand. En detalje, som søndag aften udløste en større befrielsesaktion af gidslerne, foretaget af 16 britiske elitesoldater.

Her lykkedes det specialstyrkerne at redde skibets besætning uden skader, mens de syv kaprere nu er i det britiske politis varetægt.

En hurtig og beslutsom indsats

Ordren til aktionen blev givet af Storbritanniens forsvarsminister, Ben Wallace. En beslutning, der ligeledes møder opbakning fra landets indenrigsminister, Priti Patel:

- I aften er vi taknemmelige for vores politis og bevæbnede styrkers hurtige og beslutsomme indsats, som var i stand til at bringe denne situation under kontrol og dermed garantere sikkerhed for alle, som var ombord, skriver Priti Patel på Twitter.

Kilde: TV 2 og Twitter

Motor
content-loader
content-loader
content-loader